Emergency Man and Woman Episode 1

11:10 AM


Salam.. 

Semalam dah keluar episode 1 drama korea Emergency Man and Woman .. Aku dah buat entri pasal drama nie sebelum nie..boleh baca kat sini..pelakon dia Song Ji Hyo dan Choi Jin Hyuk..hee
Memandangkan aku dekat rumah tengah bercuti sekarang nie (cuti la sangat kan), aku jadi terlebih rajin pulak untuk review drama nie..



Review Episode 1

Untuk opening drama nie, Oh Jin Hee (Song Ji Hyo) & Oh Chang Min (Choi Jin Hyuk) baru je berkahwin..Diorang kahwin tanpa persetujuan keluarga mereka..



 Masa tu kalau tak salah diorang tengah belajar lagi tapi berhenti belajar sebab nak kahwin..Oh Chang Min nie medical student tapi bila dah kahwin dia jadi penjual ubat (pharmaceutical company)..Oh Jin Hee pulak belajar sbg nutritionist then lepas kahwin dia jadi surirumah je..perkahwinan mereka tak bertahan lama, tak sampai setahun dah bercerai..semuanya sebab tak keserasian dan salah faham selepas kahwin tu..diorang asyik tuduh satu sama lain dah akhirnya satu hari tu bergaduh besar..habis barang-2 kesayangan diorang rosakkan..(part nie agak lawak jugak laaa)

6 tahun lepas tu, masing-2 berjumpa kembali dekat majlis kahwin kawan mereka. Masa tu memang terkejut yang tak terkira lah..then, diorang ada berjumpa kejap dan berlawan cakap lagi..yang lawaknya, Oh Jin Hee pakai baju yang sama masa diorang kahwin dulu..so, Oh Chang Min konfom-2 lah perli si Oh Jin Hee..
Oh Jin Hee geram lepas tu terus lepak ngan kawan dia dan minum alcohol yang sangat kuat kot dosenya..



dia pun terpaksa dikejarkan ke Emergency ward dekat hospital ....Esoknya, Oh Chang Min akan masuk bekerja sbg intern kat hospital tu..sebenarnya, Oh Jin Hee pon akan bekerja kat hospital yang sama..




lepas tu....sambung..



tak sabar nak tengok episode 2 pulak..





You Might Also Like

4 kata-kata yang comel~

  1. shad download jugak ep1 drama ni, lawak sangat part baling2 pinggan mangkuk/ gunting handbag tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu la..lawak sangat ! mula2 cam slow ckit..lama2 mkin best..

      Delete
  2. Nnt nak tngk on9 lah..ada baca sinopsis cerita ini..macam best jer..^^

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..