fREns~

Tuesday, April 23, 2013

Segmen Blogwalking dan Hadiah Novel by Ninaa



Salam.. 

Hadiah-hadiah:
Topup RM5 x 1 (top referral)
Novel x 1
Komik x 1

Tamat: 24 April 13


Segmen Pencarian Bloglist Bulan May 2013 By Siti Farhahnis


Salam.. 




Tarikh Tamat :
30 April 2013


Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2


Salam.. 

 
 
Hadiah : Topup RM5 x 5 topup

Jika melebihi 100+ penyertaan, akan ada hadiah misteri untuk Top Referral
 
 
Segmen akan tutup pada jam 11:59 malam/24 April 2013



Barefoot Friends Episode 1


Salam.. 


  Barefoot Friends casts..


variety show terbaru korea -  Barefoot Friends ..baru start dekat korea last week..aku nak tengok pon sebab ada Yoon Si Yoon..hehe..hope best macam Runnning Man lah..





Casts: Kang Ho Dong, Yoo Se Yoon, Yoon Jong Shin, Kim Hyun Joong, Yoon Si Yoon, Kim Bum Soo, Super Junior‘s Eunhyuk, and After School‘s UEE
Venues: Vietnam


 Streaming:

Dailymotion
Part 1 | Part 2 |  Part 3 | Part 4 | Part 5

Videoweed
FULL


Download:

FULL

CALON ISTERI JUTAWAN - NURIFFA


Salam.. 

Antara novel yang bakal ada di PBAKL 2013..

 

CALON ISTERI JUTAWAN : NURIFFA
HARGA : SM RM25.00 / SS RM28.00

Sinopsis: 

Hanya seorang calon yang layak. Siapakah dia?

Mereka manja, cantik, seksi dan menawan. Ya! Merekalah calon-calon isteri jutawan.

Pencarian isteri untuk si jutawan bermula. Siapakah si bertuah yang dapat menyandang gelaran isteri si jutawan, IZZAD DANIEL? Wanita yang terpilih bakal mewarisi empayar perniagaannya yang bernilai jutaan ringgit.

Dia NURUL IZYANIE. Hanya gadis biasa yang memerlukan wang. Namun dia juga ingin mencuba nasib. Temu duga itu dihadirinya dengan penuh harapan.

“Lemah lembut? No… Manja? No… Seksi pun tidak. Nampaknya awak tak lulus.”

“Kalaupun saya tak layak, tak perlulah encik nak hina saya macam ni.”

“Saya bukannya nak hina awak. Tapi, awak betul-betul dah salah tempat. Ini temu duga untuk mencari calon isteri saya, bukannya temu duga untuk mencari akauntan.”

Apa? Dia sudah tersalah tempat temu duga! Hancur harapannya untuk menjadi seorang akauntan di syarikat terkemuka itu. Ingin saja dia pulang ke kampung kerana terlampau kecewa.

Anehnya. Tiada angin, tiada ribut, tiba-tiba dia menerima tawaran bekerja. Tetapi, bukan sebagai kerani, setiausaha, mahupun akauntan. Sebaliknya...

“Cik telah terpilih sebagai calon akhir untuk memegang jawatan isteri saya.”

“Terima kasih Encik Izzad atas tawaran yang menarik ini tapi saya tidak berminat. Nak cari isteri bukan macam mencari ikan di pasar.”

“Kalau awak tak terima, awak tahulah apa nasib awak. Bukan susah kalau saya nak jatuhkan seseorang seperti awak. Malah satu keluarga awak pun saya boleh jatuhkan.”

Atas sebuah ugutan, dia terpaksa menyertai rancangan gila itu. Berhadapan dengan sembilan orang calon yang obsesi dengan si jutawan, apakah kesudahan nasibnya? Selamatkah dia dikelilingi Sally, Tengku Fathiah yang ternyata iri dengan kehadirannya? Mari selesaikannya dalam Calon Isteri Jutawan.





Restoran Shaheizy Sam - Best Time Family Cafe & Grill


Salam.. 



Restoran Shaheizy Sam


KUALA LUMPUR 21 April – Rezeki sebagai pelakon, tidak selamanya nama berada di puncak populariti.
Menyedari hakikat itu, pelakon paling popular, Shaheizy Sam memulakan bidang kerjaya baru dengan membuka sebuah kafe sebagai langkah persediaan masa depannya.
Diberi nama Best Time Family Cafe & Grill, kafe di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras itu dibuka berdasarkan minat pelakon itu sendiri terhadap bidang perniagaan.


“Saya sebenarnya sudah lama berminat untuk membuka sebuah kedai makan dan akhirnya impian itu tercapai juga. Kedai ini saya buka bersama dengan kakak, Zizie Ezette dan seorang ibu saudara kami.
“Menu di sini ada macam-macam termasuk makanan tempatan tetapi istimewanya ialah masakan grill yang merupakan resipi saya sendiri,” jelas Sam yang pertama kali membuka premis perniagaan makanan.


Alamat restoran Shaheizy Sam
Best Time Family Cafe No.47A,
Jalan Suarasa 8/3, Town Park 1,
Bandar Tun Hussein Onn,
Cheras.



 
Restoran Best Time Family Cafe & Grill
Restoran Best Time Family Cafe & Grill



 

Noel – Love 911 (Love 911 OST)


Salam.. 

semalam dah tengok movie nie  --> Love 911 Korean Movie   ..serius sangat bestt..kalau nak tau tengoklah sendiri ye..malas lak nak review..hehe

jom layan OST Love 911 ..


Noel – Love 911





English Translation:

Because love is not something that’s easy
I guess the scar in my heart was big
Because no words were familiar to me

At some point, your voice
Comes into my ear even from far away
When I think of you, I smile
Before you showed me your heart
I tried to ignore it and hide my heart but
You keep spreading through me, filling up my head
Though I try to erase you
I think of you more and more
I want to hold your hand more and more
I want to risk everything
Honestly speaking, I keep thinking of you

I miss you more and more
That way, I can breathe
Look at me like you did before
I will become your eyes now

At your silent and bright smile
Strangely, my heart keeps
Wanting to run toward you

Before you showed me your heart
I tried to ignore it and hide my heart but
You keep spreading through me, filling up my head
Though I try to erase you

I think of you more and more
I want to hold your hand more and more
I want to risk everything
Honestly speaking, I keep thinking of you

I miss you more and more
That way, I can breathe
Look at me like you did before
I will become your eyes now

I wanted to tell you at least once
So let me confess my heart to you
Now I will show you

I will love you more and more
I will love you a bit more
I want to risk everything
Honestly speaking, in my eyes, I keep thinking of you

 I miss you more and more
That way, I can breathe
Look at me like you did before
I will become your eyes now


Romanized:
Sarangiran swipjiga anhaseo
Maeumsoge sangcheoga keonna bwa
Eotteon maldo jeonhyeo iksukhaji anhaseo

Eoneusaenga neoui moksoriga
Meolliseodo nae gwien deullyeo
Neoreul tteoollimyeon useumina

Ne maeum boyeojugi jeonen
Moreun cheok nae mameul sumgyeodo
Jakkuman seumyeodeureo nae meoril gadeuk chaewo
Jiuryeo haebwado

Jeomjeom deo ne saenggagi nanda
Jeomjeom deo ne son japgo sipda
Modeun geol geolgo sipeo soljikhi malhaeseo gyesok ne saenggangman na

 Jeomjeom deo nega bogo sipda
Geuraeya sumeul swil geot gatda
Yejeoncheoreom geureoke nareul bwajwo
Neoui nuni doeeojulge ije

Sori eobsi hwanhan ne useume
Isanghage gyesok nae mami
Neoreul hyanghae dallyeogago sipeo

Ne maeum boyeojugi jeonen
Moreun cheok nae mameul sumgyeodo
Jakkuman seumyeodeureo nae meoril gadeuk chaewo jiuryeo haebwado

Jeomjeom deo ne saenggagi nanda
Jeomjeom deo ne son japgo sipda
Modeun geol geolgo sipeo soljikhi malhaeseo gyesok saenggangman na

Jeomjeom deo nega bogo sipda
Geuraeya sumeul swil geot gatda
Yejeoncheoreom geureoke nareul bwajwo
Neoui nuni doeeojulge ije

Han beonmanirado malhaejugo sipeonneunde
Naega meonjeo nae mam gobaekhalge
Ijen boyeojulge

Jeomjeom deo neoreul saranghalge
Jom deo manhi saranghalge
Modeun geol geolgo sipeo soljikhi nae nunen gyesok nega saenggangna

Jeomjeom deo nega bogo sipda
Geuraeya sumeul swil geot gatda
Yejeoncheoreom geureoke nareul bwajwo
Neoui nuni doeeojulge ije




Running Man Episode 142


Salam.. 


 Running Man Episode 142 dah keluar link download dan jugak online..jom tengok!




Guests: Lee Bo-young and Lee Sang-yoon
Venues: Gwangnaru Safety Experience Center (Neung-dong, Gwangjin-gu, Seoul)
Mission: Stay alive within the allotted time

 Watch Online:

Dailymotion
Part 1 | Part 2 |  Part 3 | Part 4 | Part 5


Videoweed
FULL


Download:

Exclusive Iron Man 3 Sim Card


Salam..

sape nak Exclusive Iron Man 3 sim card ?




klik gambar kat atas ye..


 

Monday, April 22, 2013

Mudah Giveaway By Iezwa Razk


Salam.. 




Hadiah :-

Topup RM 5 - 6 Pemenang
Keychain Felt - 2 Pemenang
Blog Review - 4 Pemenang

 tamat pada 30 April 2013

Love 911 Korean Movie (Download & Online)


Salam.. 

yeay ! akhirnya jumpa juga movie korea ->  Love 911 dengan eng sub..dah lama menunggu lepas tu lupa macam tu je..tadi tetiba ternampak, so apalagi..terus je download..




Genre : Romance
Stars : Soo Go, Hyo-ju Han and Jyu-ni Hyun

Synopsis 

Mi-Soo (Han Hyo-Joo) is a doctor with a fiery spirit. Unfortunately, her fiery spirit gets the best of her one day at work. Mi-Soo fails to properly diagnosis an ill woman, after she sees the ill woman's husband, whom she assumes to be an abusive thug. Because of Mi-Soo's failure to diagnose the woman's illness, the woman is now hospitalized and near death. Her husband sues the hospital and Mi-Soo is advised to find a character witness. 



DOWNLOAD




ONLINE








Promosi Super Dealer (SD) Myracles Beauty


Salam.. 

 Promosi hebat untuk bakal Super Dealer (SD) Myracles Beauty !




Promosi Super Dealer (SD) Myracles Beauty

 2 Set PERCUMA dengan setiap Pembelian 15 Set.
(Tawaran Sehingga 3 Mei 2013) 


-Keuntungan 70%

(serta bonus lain)

 selain tu, ada jugak promosi untuk sape yang nak beli produk nie..

KOMBO 2 (2 Set MB) = RM 300 [SM] / RM 330 [SS]
Tempoh: 12 April - 30 April 2013

+

FREE GIFT

+

FREE POSTAGE

berminat ? bolehlah :

PM/inbox/sms/whatsapp now : 013 5975040/syuhadasalleh@gmail.com

  
 

Sunday, April 21, 2013

First Kiss Thai Movie


Salam.. 

baru je habis tengok movie thai, tajuk dia First Kiss ..movie nie baru lagi, tahun 2012..dah lama rasanya aku tak tengok movie thai sebab susah nak cari yang ada eng sub punye..nasib baik terjumpa movie nie siap dengan eng sub bolehlah jugak layan time tengah boring nie..
best sangat movie nie..romantik dan sangat sweet..walaupun ada age gap antara diorang, tapi macam takde pon..hehe


kalau nak tau jalan cerita dia boleh tengok details kat bawah..




 It’s a film about an office lady and a high school boy that accidentally fell in love with each other. This film has a lot of twist and turns that’s why it is really an exciting film to watch. There are even no dull moments in the film that’s why it is really fun to watch. The movie shows how the characters get through their problems like their age gap and prove to each other how much they love each other.


Synopsis:
“It’s women’s dream to get their first kiss from someone they love, including Chanisa (Rotmay), a 25-year-old office woman who could never forget about her middle school crush no matter how many years had passed. One day, on the way home in a bus, Sa coincidently received her first kiss from a random high school guy named Bass (Phet)…and that coincidence had changed the love perspective in her life…”


genre : romantik comedy..

if nak tengok, boleh tengok video di bawah..






p/s : nak tengok lagi satu movie thai..



Download 2 Kalimah (2013)


Salam.. 




SINOPSIS

Dua Kalimah mengisahkan sepasang kekasih, Aiman (Shaheizy Sam) dan Selena (Nora Danish), gadis kacukan Melayu-Inggeris pulang ke kampung halaman Aiman. Sepanjang perjalanan, mereka berdua menghadapi tiga kematian daripada orang berlainan dan melihat azab diberi Tuhan secara tunai kepada si mati yang mana ketika hayat, si mati pernah mengamalkan ilmu sihir, berzina dan tidak menghormati orang tua.
 
Selena yang melihat kejadian berkenaan berasa takut dan tahu itu adalah petanda Allah yang menyuruh mereka bertaubat. Malah, Selena berharap Aiman yang dipandang tinggi ilmu agamanya oleh semua orang akan membawanya kembali ke jalan Allah. Namun mereka semakin terpesong akidahnya. Aiman yang masih cintakan Humaira (Yana Samsudin) tidak mahu mengahwini Selena namun disebabkan kandungan Selena semakin membesar, dia terpaksa menipu Haji Idrus bahawa mereka sudah berkahwin.

Tibanya di kampung Aiman, semua orang menyambut gembira kepulangan mereka berdua kerana Aiman anak kesayangan orang kampung disebabkan akhlaknya yang baik. Hari demi hari, Selena semakin dihimpit rasa bersalah dan nekad menceritakan hal sebenar kepada keluarga Aiman. Malangnya, Aiman mengugut Selena. Satu hari, ditakdirkan Aiman jatuh sakit dan setiap pergerakannya terbatas, malah dia juga sukar mengucapkan dua kalimah syahadah. Apakah nasib Aiman seterusnya? Masih sempatkah Aiman bertaubat atas segala dosanya? Adakah Selena masih setia menanti Aiman menunaikan janjinya?


DOWNLOAD

750MB









MINI GA 2


Salam.. 





tamat pada  27 April 2013


Segmen Blogwalking Aisyah Humaira


Salam.. 




Hadiah :
Review X 5 
Topup RM5 X 2


Pemilihan Pemenang :
Peserta yang paling banyak blogwalking ke blog peserta [topup rm5 x 2]
Random [review blog x 5]
 
 
Tamat :
24/4/2013 Jam 10 malam
 
 

Saturday, April 20, 2013

Nak menang iPad, iPad Mini dan Wang Tunai ?


Salam.. 

 korang nak menang iPad, iPad Mini dan Wang Tunai ?

kalau nak, bolehlah join contest yang dianjurkan oleh  www.weeclicks.com.my



Amatlah mudah untuk menang. Anda hanya perlu ikuti langkah-langkah tersebut:


Langkah 1: Daftarkan diri di www.weeclicks.com.my . Klik butang “Sign Up” yang berada di atas.


Langkah 2: Pergi layarilah fan page kami di facebook.com/weeclicks dan “Like” fan page kami.


Langkah 3: Habiskan ayat ini:
Saya suka berkongsi di Internet kerana…………(tulis apa yang anda suka, tidak had nombor perkataan. )


Langkah 4: Email penyertaan anda ke win@weeclicks.com.my.


Penting! Tingkatkan peluang anda memenangi hadiah kami dengan berkongsi (share ) kempen dalam portal kami!


credit : http://www.benashaari.com

jom daftar .. KLIK SINI untuk daftar...gudluck guys!



Senarai penuh calon PRU-13


Salam..

seperti yang semua orang tau, hari nie adalah hari penamaan calon PRU13..





untuk tengok Senarai Calon PRU13 boleh klik link tersebut..



Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 4


Salam.. 




 Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 4  


klik sini


sumber : http://kepalabergetar.blogspot.com




BEN ASHAARI dan WEECLICKS


Salam.. 

nak join segmen BEN ASHAARI dan WEECLICKS..

BEN ASHAARI


KENAPA NAK MENJANA PENDAPATAN MELALUI INTERNET INI ?


sebab ianya agak senang..boleh buat secara suka-2 dan bila-2 masa time ada masa free..selain tu bolehlah cari duit poket/lebih sikit..

tamat pada 20/4/2013



Segmen ni ditutup jam 5 petang 20/4/2013 tapi contest di bawah ni berterusan hingga 18/6/2013 !!
Bagi rakan rakan di FB dan Twitter yang takde blog pula , blogger pon boleh join .. Korang berpeluang menang hadiah yang ditawarkan dibawah ni dengan cara mudah sangat ! Ikut je langkah yang dikehendaki ..



Amatlah mudah untuk menang. Anda hanya perlu ikuti langkah-langkah tersebut:


Langkah 1: Daftarkan diri di www.weeclicks.com.my . Klik butang “Sign Up” yang berada di atas.


Langkah 2: Pergi layarilah fan page kami di facebook.com/weeclicks dan “Like” fan page kami.


Langkah 3: Habiskan ayat ini:
Saya suka berkongsi di Internet kerana…………(tulis apa yang anda suka, tidak had nombor perkataan. )


Langkah 4: Email penyertaan anda ke win@weeclicks.com.my.


Penting! Tingkatkan peluang anda memenangi hadiah kami dengan berkongsi (share ) kempen dalam portal kami!




Friday, April 19, 2013

Curi-curi Cinta - Siti Rosmizah


Salam.. 

novel terbaru Siti Rosmizah,  Curi-curi Cinta ..belum ada di pasaran lagi..rasanya akan mula dijual di pesta buku 2013 yang akan datang..

jom baca sinopsis dekat bawah..kalau best, bolehlah beli satu nanti..



HARGA : SM RM37.90 / SS RM40.90

“Kalau dah susah sangat, hantar aje rumah orang tua! Lagipun bila adik kahwin nanti suami adik tu mestilah orang kaya jangan haraplah adik nak kahwin dengan orang miskin. Orang kaya nak ke terima mak mentua macam tu? Abang Is, doa ajelah setiap hari biar tuhan panjangkan umur abang Is. Kalau boleh biar mak yang mati dulu dari abang Is. Jalankan tanggungjawab dulu jangan senang aje nak lepaskan beban kat orang lain!”.

Ya Allah! Terkedu Iskandar mendengarnya. Kenapa perangai adiknya sampai sebegitu rupa? Biadap! Kurang ajar! Berlagak! Sombong! Itulah Intan Raihana. Buang emak, buang saudara kerana duit dia sanggup lakukan apa saja. Perancangan diatur. Daniel Hakim harus menjadi miliknya!

“Hei! Kalaulah niat awak nak tackle saya, sebab berangan nak jadi bini orang kaya. Mulai hari ni! Detik ni! Awak campak terus niat awak tu! Sebab saya akan pastikan, sampai saya mati pun awak tak akan jadi isteri saya!” Itu kata Daniel pada Intan. Namun perancangan tuhan tiada siapa boleh menghalangnya.

“Saya akan bertanggungjawab Is. Saya akan bernikah dengan Intan. Itu janji saya.” Tegas jawapan Daniel. Namun jelas kelukaan pada setiap patah katanya. Dendam Daniel berlingkar di hati. Janjinya! Intan Raihana akan memamah segala perbuatannya nanti!

“Kau ingat aku nak percaya lagi cerita bohong kau tu! Aku tau kau dah terdesak nak ikat aku! Kau goda aku! Kau buat aku jatuh cinta dengan kau dan akhirnya aku tersungkur di kaki kau! Aku akui memang aku dah cintakan kau! Tapi dengan apa yang kau dah buat dekat aku! Mulai saat ini, cinta aku dah mati buat kau! Aku tak akan terima anak tu! Sebab perempuan macam kau bukan saja tak layak jadi bini aku! Tapi kau juga tak layak nak jadi ibu pada anak aku! Aku tak nak anak aku lahir dari rahim perempuan macam kau! Hambur Daniel sepuas hatinya.

Ya Allah! Luluh hati Intan mendengarnya. Kejamnya lelaki ini? Tanpa dapat dikawal air mata menitis tanpa henti.

“Adik tahu memang manusia tu tak sempurna mak. Sebab adik pun pernah buat kesilapan yang cukup besar dalam hidup adik. Adik kecewakan mak, adik kecewakan abang Is. Tapi akhirnya adik berubah mak. Dia janji nak mulakan hidup baru dengan adik. Tapi mana janji dia mak? Dia campak adik macam kucing kurap! Adik benci dia mak! Adik benci dia! Dia tak layak jadi suami adik! Lelaki ini dah mati dalam hidup adik!

Kini Daniel Hakim memamah perbuatannya pula. Terlajak perahu boleh diundur terlajak kata inilah padahnya! Curi-curi cinta hanya itu yang mampu dilakukannya. Hati Intan telah mati buatnya! Berdoalah moga cinta Intan Raihana akan menjadi miliknya jua..



Terbang ke Jakarta dengan RM1?


Salam.. 


Terbang ke Jakarta dengan RM1. Tarikh akhir booking: Isnin depan. 




 Beberapa hari lagi sebelum promosi berakhir. Jom rembat tiket RM1!


Maklumat lanjut klik sini ..


Andai Itu Takdirnya Online


Salam.. 

boleh baca sinopsis kat sini -->  Andai Itu Takdirnya.

mulanya ingatkan nie adaptasi daripada novel, tapi rupanya bukan..









Makan- makan Giveaway by miratul Reyyah


Salam.. 





tamat pada 5/05/2013

SEGMEN: Saya Nak Free Gift by Miratul Reyyah


Salam.. 



Senarai Hadiah

1) Shawl  x 1

2) Tudung Bawal x 1

3) Cute Note Book x 1

4)  Sleeping Mask x 1

5) Clean & Clear cleanser x 1

6) Face mask x 1
 


tamat pada 9 Mei 2013

Weekly GiveAway #3 by Sharina


Salam.. 



Hadiah:
2 x PMC dari Yat Yatie
2 x Topup dari Paly
Tarikh Tutup - 23 April 2013
Pengumuman pemenang - 24 April 2013


My First GA


Salam.. 


Soalannya...kira berapa jumlah anak patung yang ada dalam gambar.



25 

Hanya tiga pemenang yang akan dipilih. Good luck!


tamat pada 21 April 2013

 

CRAFTY FIEZ 1ST GIVEAWAY


Salam.. 




tamat pada 15 Mei 2013


SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY


Salam.. 



Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Pemenang akan di ketahui pada 26/04/2013
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING. 

HADIAH
Utama : Baju I LOVE BLOGGING
4x Pemenang : Topup Rm5


 Tarikh tutup : 25/04/2013

 

MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH


Salam.. 




JAWAPAN : 40 biji kristal..
 

tamat pada 30 APRIL 2013

 

Wednesday, April 17, 2013

Exam: Opthal & Paeds


Salam.. 



hari ni dan esok aku akan menghadapi reseat exam bagi posting Opthal & Paeds..doakan aku ye kawan-2..




p/s : nie entri autopublish jee..

 
 

Tuesday, April 16, 2013

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta


Salam..



ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua..  Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..


Syarat : -


  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli..

  2. Buat tajuk entri Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..

  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..

  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..



# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..