Stranger Korean Movie

10:42 PM


Salam.. 




 Baru je abis tengok movie korea yang agak latest jugak la..tajuk dia Stranger..mengisahkan Lee Young Ho, anak kepada orang berpangkat tinggi di North Korea.. dia kena ke Beijing untuk jumpa adik dia..tapi ada something yang berlaku, dia terpaksa dibawa ke South Korea dan dianggap sebagai defector (aku tak sure maksud defector nie ape).. Disebabkan kejadian tu, ayah dan keluarga dia ditangkap dan kena masuk ke labor camp..asalnye dia ingatkan family dia dah mati, so dia give up untuk hidup..sebab dia anak orang kaya, so dia memang tak pandai buat kerja..tapi yang besnye, walaupun dia takde duit, dia still tak nak mencuri or buat perkara jahat.. ada satu masa tu dia tau family dia masih hidup dan nak bawak diorang ke South Korea jugak..tapi ada problem jugak dan dia cari jalan untuk ke North Korea sendiri..banyak cara yang dia cuba dan cara terakhir dia berjaya ke sempadan laut antara North & South..tapi, yang sedihnya, North tak mau terima dia balik dan South pulak dah anggap dia sebagai spy..soooooo...ending dia tergantung..sedih gilleerrr..ingatkan movie nie happy-happy je sebab genre dia 'Drama, romance, comedy'..T_T


yang besnye citer nie, aku kagum dengan watak hero..dia sanggup buat apa saja dan berusaha untuk selamatkan family dia..walaupun tak berjaya, dia still berusaha selagi boleh..


salah satu scene dalam movie nie..dia struggle untuk masuk ke North Korea..ingatkan dah berjaya, tapi rupa-rupanya dia still kat South lagi..


Kalau korang nak tengok jugak, klik link kat bawah

Tonton Online : Stranger (2013) Movie

 Sinopsis : Stranger



Jom shopping di Reddelima


You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. pelakon perempuan tu yg blakon dlm 200 pund beauty kaan? comel!

    nanti klau rajin sy tegk. cam best jea... cam bagus jea.... hehe

    ReplyDelete
  2. lama x layan drama korea.. hehe

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..