23 Tahun

10:10 PM


Salam.. 






Alhamdulillah, hari nie genap umur aku 23 tahun..terasa tua pulak..lagi beberapa hari lagi je dah nak masuk 24 tahun..rugi bagi sape yang lahir hujung tahun nie..hehe..

sebenarnya, tepat pukul 5.10 petang tadi umur aku cukup 23 tahun..dilahirkan di Hospital Bersalin Pulau Pinang..asalnya mak aku dimasukkan ke Hospital Bukit Mertajam, tapi disebabkan tekanan darah (BP) mak aku masa tu sangat tinggi, dan ada warning signs of severe pre-eclampisia (sakit perut, sakit kepala), mak aku pon dibawa naik ambulans ke H. P. Pinang.. Aku rasa mak aku ada Pre-eclampsia la kot sebab mak aku cakap tekanan darah dia sangat tinggi lepas tu doktor tanya ada sakit perut, pening kepala ke tak kan..aku agak jelah..dan aku dilahirkan melalui EMLSCS (Emergency Lower Segment Caesarian Section) dengan berat sebanyak 1.92 Kg..1.92 kg nie dikategorikan dalam Low Birth Weight..dan aku jugak premature baby dulu..maybe sebab tulah sekarang aku overweight nak masuk ke tahap obese kot..sebab masa kecik tu, gene aku dah diprogramkan untuk amik sebanyak mana nutrien yang boleh untuk membesar..hehe..

oklah, dah tercerita pulak sejarah kelahiran aku..actually, just nak bagitau besday aku hari nie..plus mak aku baru je kol tadi, so terasa happy jer..rasa macam nak balik Penang pulak minggu nie..tapi nak kena pertimbangkan dulu la, tengok duit ada ke tak..maklumlah, nak kena berjimat cermat sebab nak melancong after Pro-exam nanti..





thanks kepada semua rakan/blogger yang wish di facebook dan jugak blog..
^__________^




You Might Also Like

10 kata-kata yang comel~

  1. Owh.. akak nih orang Penang juga laa.. btw happy birthday again ^_^ *maaflah, tabiat buruk kami suka wish banyak kali ^^"

    ReplyDelete
  2. HAPPY BIRTHDAY :D HHUHUHUHUH.
    MAY UR DAY AS NICE AS U ARE <3

    ReplyDelete
  3. happy birthday dear... moga happy selalu...

    org penang rupanyaa... akk kat Nibong Tebal je ni.. tp bermastautin je ;)

    ReplyDelete
  4. eh terima kasih letak link blog akk di sidebar ^-^

    ReplyDelete
  5. happi day syuhada
    semoga panjang umur dan bahagia selalu

    ReplyDelete
  6. happy bestday semoga panjng umur dimurahkan rezeki yee ;)

    ReplyDelete
  7. jemput join GA ni (: http://nineteencapri.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-izzati-amira.html

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..