Review Korean Movie : The Flu

10:39 AM

Salam.. 

Movie korea nie bertajuk The Flu..dengar tajuk pon dah dapat agak kan movie nie bersangkut paut dengan virus..bagi aku, jalan citer movie nie best..memang tak boring langsung..kejap je aku habiskan tengok..




Review aku :

Movie nie bermula dengan kemasukan pendatang asing yang diseludup masuk dengan kontena ke Korea.. salah seorang pendatang (Moon Sai) tu tak berapa sihat pada mulanya.. Lepas sampai ke korea, ada 2 orang korea yang akan ambil alih dari situ.. masa orang korea nie buka kontena tu, yang lain semuanya dah meninggal cuma seorang je yang hidup iaitu Moon Sai.. Then, orang korea nie pon nak bawak lah Moon Sai tu ke tempat sepatutnya tapi Moon Sai nie berjaya larikan diri..pada masa nie salah seorang daripada orang korea tu dah berjangkit dan sakit.. So kawan dia yang lagi sorang pon bawak lah ke farmasi dan ramai lagi yang berjangkit dekat situ..Dari situ tersebarlah virus nie dengan meluas melalui batuk..

Ramai yang dah berjangkit dan bandar tu (Bundang namanya) terpaksa ditutup sebab tak nak bagi virus tu tersebar secara meluas.. Vaccine utk virus tu belum ada lagi.. Jadi yang mana berjangkit, dalam masa beberapa hari je akan mati.. Yang sedihnya, ada campur tangan orang putih dalam masalah nie..

lepas tu, macam-macam masalah lain yang berlaku...tengoklah sendiri kalau nak tau..

Hero movie nie Jang Hyuk dan heroin Soo Ae..






Tonton Online --> The Flu (Movie)

 
Nak 15 sen ? klik sini


You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. tgk trailer dia serius best! hehehe...ada link download tak..? :D

    ReplyDelete
  2. macam best je...dah lama tak layan filem korea

    ReplyDelete
  3. yang ni rasanya akak ada tengok syu...

    ReplyDelete
  4. thanks for the suggestion! boleh tengok nanti ni x]

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..