Heartless City Korean Drama

12:06 AM


Salam.. 



aku baru je habis tengok drama korea nie..Heartless City tajuknya..memang jalan cerita kena dengan tajuk, heartless city..citer dia bagi aku memang best..lain dari yang lain jugak..dan banyak perkara yang tak disangka yang berlaku.. aku habiskan dalam masa 2-3 hari je..semuanya ada 20 episod..memang pulun aku habiskan sebab lepas satu episod, mesti nak tengok episod yang seterusnya..sampai macam tu penangan drama nie..HAHA.

sekarang dah habis tengok, rasa macam nak tengok lagi..terbayang-bayang episod akhir..sedih sangat..berair air mata tengok drama nie..pastu hero dia pon hensem..sangat smart dan charimastic..suka watak dia dalam drama nie..

rating aku bagi drama nie 9/10..sangat recommended untuk peminat drama korea..
 aku suka sangat satu ayat hero nie :

“The world is like a mirror. If you spit and curse at it, the world will spit and curse back at you. If you laugh, I’m sure the world will follow and laugh with you too.” Jung Shi Hyun




Hero : Jung Kyung Ho as Jung Shi Hyun (Doctor's Son)

- Undercover agent yang infiltrate ke dalam group yang jual dadah.. sampai episod 4 baru tau rupa-rupanya hero nie police.
-Dia diberi gelaran Doctor's Son sebab dia pandai, so diorang saja cakap dia mungkin anak doktor. Mak dia kerja sebagai pelacur so dia tak tau sape ayah dia.





Heroin : Nam Gyu Ri as Yoon Soo Min
 -Jadi undercover agent jugak sebab nak balas dendam orang yang bunuh kakak angkat dia.






sebenarnya drama nie berkaitan dengan undercover agent. Disuruh jadi undercover sebab nak infiltrate dan cari bukti untuk tangkap pengedar-2 dadah tu..tapiii......tengoklah sendiri ye..




 nie scene last drama nie..maybe menggambarkan yang hero masih hidup lagi..sebab ending dia tak tunjuk hero hidup ke mati..tapi hero kena tembak je kat perut..so aku rasa belum mati lagi kot..maybe ada season 2 nanti..
 







You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..