Buat Duit dari BLOG

1:15 PM

 
Salam.. 

Mesti ramai blogger tak kisahlah blogger baru atau lama sangat sukakan keyword nie..aku buat blog bukan semata-mata nak buat duit tapi salah satu sebabnya adalah nak buat duit melalui blog..ianya tak senang dan tak jugak susah..hanya perlukan medium dan teknik yang betul..

Di blog aku, ada beberapa cara aku buat duit dengan blog..


1) Iklan Nuffnang

- dah lama aku letak, sejak tahun pertama aku mula blogging lagi..income boleh tahan..lama jugak nak cashout, dalam masa 3-4 bulan sekali je cashout..cuma baru-2 nie cepat sikit boleh cashout sebab aku dapat kempen Nuffnang Blogbuster ..

selain nuffnang, korang boleh jugak letak iklan Komli, Adverlets dll..aku masih setia dengan Nuffnang setakat nie..pernah beralih kepada komli hari tu, tapi income naik sikit sangat..so baliklah semula kepada Nuffnang..hehe


2) Share kempen/iklan dengan 8share & Churpchurp

- Untuk 8share, aku dah beberapa kali cashout..latest cashout bulan lepas..
nak baca boleh tengok entri sini -> Cashout 8share kali ke-6



-Untuk Churpchurp pulak, aku baru 1st time cashout bulan lepas jugak..dapatlah dalam Rm100++..tak banyak..aku tak buat entri untuk lagi untuk cashout hari tu..

bagi aku 8share lagi senang nak kumpul duit untuk cashout berbanding Churpchurp, sebab jumlah minimum untuk cashout 8share hanyalah Rm50 dan duit akan terus ditransfer ke account bank kita..
untuk Churpchurp agak susah sikit sebab minimum cashout Rm100 dan duit akan dihantar melalui cek..cek tu pulak kenalah di'deposit'kan ke dalam account kita..



3) Ruang tapak iklan



- aku saja-2 buat ruang tapak iklan nie..Alhamdulillah, ada juga yang sudi beriklan di blog aku..walaupun tak banyak,tetap rezeki jugak..
pengiklan terbaru --> shahkb ..boleh singgah kalau nak tengok barang apa yang dijual ye..


4) Jual barang/promot barang secara online

-aku ada buat bisnes online,tapi tak berapa aktif sangat sebab masa tak mengizinkan..kadang-kadang buat dropship je..sekarang aku jual produk best --> Mineral Coffee 




5) Join affliate

- banyak juga aku join, tapi tak aktif..letak beberapa banner yang aku rasa macam ok..pernah dapat komisen..boleh tengok sini --> Panduan Bisnes Cupcakes dari Rumah




6) Lain lain : contest, Assignjobs, etc .

selalunya menang topup, barang dan ada juga menang cash..

Alhamdulillah ^__^



 Entri ini dibuat untuk contest daripada Denaihati..



You Might Also Like

13 kata-kata yang comel~

  1. wah..bijak sunggh buat duit..huuu

    ReplyDelete
  2. yap..rugi kalau tak wat duit dengan iklan ni. hoho

    ReplyDelete
  3. smbil menyelam minum air kan klu berblog ni :) ap pon all the best utk contest yer :)

    ReplyDelete
  4. rezeki awk kan....

    http://www.khairilmazri.com

    ReplyDelete
  5. Banyak punca rezeki melalui blog sebenarnya kan.
    Baru buat sebahagian dari yang tersenarai kat atas :)

    ReplyDelete
  6. tahniah yer banyak dag ada income blogging.
    Bilion terima kasih diucapkan kerana menyertai kontes contest #‎DuitRaya‬ dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati yer untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

    ReplyDelete
  7. Asalamualaikum...semua yg ada blog pasti mahukan jana duit dgn blog mereka, tapi bukan semua berjaya...dan bukan semua tak berjaya. Patut belajar dgn blogger yg dah berjaya, belajar drpd mereka...Betul tak Syuhada ( SUE).

    ReplyDelete
  8. ramai yang buat blog memang untuk dapatkan sedikit pasif income. tapi etika menulis tu pun kena jaga jugaklah. ada blog yang langsung menulis ikut sedap dan suka hati je.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..