fREns~

WAJIB TERJAH!

 Banner ads ads ads

Thursday, July 4, 2013

Sinopsis Drama Autumn Di Hatiku


Salam.. 

aku baru tau pasal drama nie..Autumn Di Hatiku ..gabungan antara pelakon Malaysia dengan Korea..mantap kot..nanti free-2 bolehlah tengok..




SINOPSIS

Cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis manis dan happy go lucky bernama Nina (lakonan Hanez Suraya) yang berkerja di kedai roti. Akibat landakan Hallyu Wave Korea yang melanda Malaysia, Nina juga tidak ketinggalan, dia adalah seorang peminat K-pop yang fanatik. Kehidupannya segala-galanya mesti bersangkut paut dengan Kpop dari pakaian sampailah sanggup belajar bahasa Korea. Bersama dengan Jaja (Ezzaty Abdullah) adalah kawan paling karib dia adalah juga peminat drama Korea, dan tentu saja bila bertemu cuma bergosip dan bercerita hanya tentang drama Korea apa yg terbaru dan apa yang berlaku dalam drama tersebut.

Nah...satu hari seorang pemuda Korea singgah dikedai roti tempat Nina berkerja. Jatuh cinta pandang pertama itu yang terjadi pada Nina ketika melihat Park Au Tum (Kim Jin Sung) yang  tentu saja menepati segala citarasa impian Nina.  Autumn (nick yang diberi Nina) datang ke Malaysia untuk urusan perniagaan kurang fasih berbahasa english manakala Nina pula seorang yang pemalu dengan lelaki.

Zidick (Aiman Hakim) adalah merupakan rakan sekerja Nina yang fasih berbahasa Korea kerana dia pernah tinggal di Korea, kini menjadi guru bahasa Korea Nina kerana Nina memaksanya mengajar bahasa Korea semata-mata ingin mendekati dan menarik perhatian Autumn. Zidick pula memang menyukai Nina sudah sekian lama tanpa disedari oleh Nina.

Nina dan Jaja pula selalu menghadapi masalah dengan Kai (Anas Ridzuan) anak tuan rumah yang disewa oleh Nina dan Jaja. Satu hari Kai  mempermainkan untuk tujuan memalukan mereka berdua memberitahu mereka telah memenangi pakej percutian ke Korea. Kai sebenarnya dalam dalam diam menaruh hati pada Jaja.

Apakah berlaku kepada mereka? Dapatkah Nina memikat Autumn? Apakah Park Autumn tahu bahawa seorang gadis Malaysia telah jatuh cinta kepadanya? Bagaimana pula helah Zai tentang pakej melancong ke Korea itu? Apakah Nina menyedari yang Zidick mencintai dia secara diam? Dapatkah Zai menarik hati Jaja yang membenci dia atas segala perkara yang menyakitkan hati dilakukan Zai kepada Jaja dan Nina?


Semuanya akan terjawab nanti bila drama ini akan disiarkan hanya melalui www.tonton.com.my pada pertengahan bulan Jun ini dengan membawakan sebanyak 28 episode.


 MULAI: 3 Julai (RABU)
MASA: 12 Tengah hari
HARI: Setiap isnin hingga sabtu


 PELAKON 

Kim Jin Sung, Kim Jin Sung, Hanez Suraya dan Ezzaty Abdullah, aiman hakim ridza, anas ridzuan 


 DOWNLOAD

Episod 01 - 03 = DOWNLOAD 


kredit : kepalabergetar





4 comments:

  1. mesti peminat2 K-Pop akan meminati cerita ni...

    ReplyDelete
  2. Macam best je... nak tgk juga la :D

    ReplyDelete
  3. Wahhh!! sinopsis cam best je :)

    TP peminat k-pop lagi suka nih ;)

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!