Cerekarama TV3: Korban Kasih

12:01 AM


Salam.. 
SINOPSIS

Shahanim bernikah dengan Azlan atas dasar cinta.Namun,ibu Azlan mengenakan syarat supaya mereka tinggal bersama dengannya selepas nikah. Azimah suka mengongkong anaknya. Azlan pula,anak yang sentiasa patuh pada ibunya.Hanim bertemu semula dengan kawan baiknya Milah yang bekerja sebagai orang gaji di rumah Azlan selepas 5 tahun hilang khabar. Persahabatan Hanim dan Milah kembali bertaut walaupun ibu mertuanya kurang senang dengan hubungan mereka.

Tragedi berlaku bila Milah dirogol adik Azlan,Hakim dalam keadaan mabuk. Demi membela Milah, Hanim sarankan agar Hakim menikahi Milah atau dia akan melaporkan pada pihak polis. Azimah membantah kerana maruah keluarganya akan tercalar jika Hakim berkahwin dengan orang gaji.
Justeru itu, Azimah beri tekanan pada Azlan.Tersepit antaranya keduanya, Azlan memberi amaran kepada Hanim supaya melupakan perkara itu.Sejak itu, rumahtangga Azlan dan Hanim bergolak. Milah pula diusir keluar. Namun, Hanim tetap menghubungi Milah. Hanim minta Azlan membantu Milah tetapi Azlan enggan hingga meletakkan 'taklik' kepada Hanim- Jika dia berjumpa dengan Milah lagi maka gugurlah talak tiga.
Suatu hari,Milah menghubungi Hanim dan mengatakan dia mengandung. Hanim terpaksa berjumpa Milah kerana bimbang akan keadaannya.Hanim tekad mengingkari suaminya.
Disebabkan itu,Azlan terpaksa melepaskan Hanim kerana talak sudah jatuh,walaupun dia amat mencintai Hanim. Oleh itu, Azlan membuat rancangan untuk memperkenalkan rakannya Zahim kepada Hani sebagai "cinta buta"- dengan harapan Azlan dapat mengahwini Hanim bila Zahim menceraikannya..Tapi ia berlaku tidak seperti dirancang. Zahim dan Hanim saling jatuh cinta.PELAKON

Aiman Hakim ridza, Intan Ladyana,Omar Mokhtar,Normah Damanhuri


DOWNLOAD
You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..