Endless Love (Taiwanese Drama)

9:58 PM


Salam.. 

3 hari lepas aku tengok satu drama taiwan yang bertajuk Endless Love.. Drama nie tahun 2010 punya..
jalan cerita dia sangatlah best dan setiap episod mesti akan nangis..genre dia romance..tapi lebih kepada melodrama jugak..
aku amik masa 3 hari nak habiskan drama nie..akhirnya habis jugak aku tengok petang tadi..total episod semuanya 15..episod tak banyak tapi 1 episod hampir sejam lebih jugak termasuk dengan BTS (behind the scene)..

tema untuk drama nie pon best jugak, 'red string/red line'..red string nie represent yang dua orang yang ditakdirkan bersama diikat dengan 1 tali merah..

 nielah red string tu..kali pertama diorang jumpa pon disebabkan nie..


kat bawah nie ada sinopsis drama ni ye..




Synopsis

Liang Jing Hao and Song Rui En fell in love despite their social difference. Soon, they were engaged to be married. However, their happy union was shattered when he discovered that her philanthropic father was the driver who killed his mother in a hit and run years ago and the cause of his father’s suicide on their wedding day. The devastated Jing Hao chose to disappear rather than exposing the crime committed by Run En’s father. When he resurfaced years later Rui En had to choose either moving on with her life as he did with his or fighting for his forgiveness and saving their love.


PELAKON


Wilber Pan as Liang Jing Hao 



 Sandrine Pinna as Song Rui En


(aku suka tengok Sandrine Pinna nie, bila dia senyum cantik dan comel..dia kacukan french-taiwan sebab tu muka macam mat saleh)


  Lin Yo Wei as Li Min Shuo 
Sumiya Nemi as Xu Xin Jie


OST

Opening theme song: Wo Men Dou Pa Tong by Wilber Pan
* Ending theme song: Cai Hong Yu by Huang Yu Xun


Wo Men Dou Pa Tong by Wilber Pan





 Opening theme/video pon sangat kreatif..kalau nk tau kenalah tengok drama nie..gambar kat atas dan bawah nie daripada opening theme drama nielah..




nak tengok online boleh klik --> Endless Love (CTS)



drama nie dah jadi salah satu favourite taiwan drama aku..hehe



You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. Thanks dear..huhuhukk jue selalu stalker sini tgk citer best..thanks tau share..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..