pak cik teksi penipu

8:30 AM


Salam.. 

kes nie jadi masa pagi semalam, dalam lebih kurang pukul 2 pagi..

kitorang baru turun dari Sky Bas (kot?) dari LCCT ke KL SENTRAL..turun-2 je dari bas, banyak giler pakcik2 teksi tunggu nak amik penumpang..tapi kena pakai kupon..so kitorang tak nak yang pakai kupon sebab takut mahal..

then ada 2 orang pak cik teksi nie cakap yang diorang tak guna kupon, ikut meter..kawan aku ada la tanya, kalau pakai kupon harga dia berapa, tapi pak cik teksi tu diam je..sebab penat dan malas nak tunggu, kitorang pon setuju jelah sebab mungkin lagi murah dari teksi berkupon sebab dia guna meter..lepas tu kami pon gerak ke teksi dia..rupa-2nya teksi eksekutif..dalam hati dah terpikir, mesti MAHAL giler nanti..cas mula-2 pon dah RM6..harga double dari teksi biasa..dahlah kalau pagi-2 macam nie ada extra charges pulak..yang kitorang rasa tertipu tu sebab dia tak bagitau pon teksi dia tu teksi eksekutif..memang sakit hati giler bila tengok meter cepat je naik..kawan aku siap dah buat muka tak puas hati..patutnya bagitau la teksi dia tu teksi eksekutif..nie tak, sesuka hati je terus bawak kitorang ke teksi dia..mood yang baru balik dari bercuti terus hilang..sakit hati jee..huhu..

tapi yang tadi tu kira ok lagi..lagi satu teksi yang kawan aku naik (kami 7 orang, jadi naik 2 teksi) cakap dia pon pakai meter jugak..bila dah naik teksi, kawan aku tanya la nape tak pasang meter, pastu dia cakap ada pakai meter..padahal meter tak pasang-2 pon..so, kawan aku pon malas nak tanya dah..then bila sampai je HUKM, dia tanya pak cik teksi yang kitorang naik tadi, berapa yang dia cas untuk kitorang dan kawan aku pon kena bayar macam harga teksi kitorang..padahal diorang naik teksi biasa je kot..memang sangat tak logik.. sakit hatiii...

tambang teksi dari KL SENTRAL ke HUKM = Rm48. 30 ..mahal giler ! biasa kawan aku naik Rm12 je..nie dah triple mahal..

sepatutnya memang tak boleh nak percaya sangat dengan teksi-2 dekat KL nie, ada je yang nak amik kesempatan..lain kali kena berhati-hati bila nak cari teksi..kena tanya habis-2 teksi yang dia bawak tu teksi apa..pagi-2 nie dah emo, pasal teksi..tapi bila pikir balik percutian tu, sejuk balik hati nie..

oklah, nak kena tido..awal lagi nie..entri nie autopublish..ditulis pukul 3.30am..biasa la kalau ada kesalahan ejaan ke ape sebab tulis time tengah penat dan mengantuk..

bye





You Might Also Like

10 kata-kata yang comel~

  1. betull. kalo y baik ok. kalo y jenih amik kesempatan memg grrrr ahhh

    ReplyDelete
  2. Kila pon pernah kena tipu gak....taxi pakai meter, dekat nak sampai tu kila dah keluar duit siap2 dah. Dah reti bajet la kan sebab slalu je amik situ..bile dah sampai tu die tekan button ape tah dekat meter tu. Terus mencanak naik meter. Penipu betol! Tapi malas nak argue...sebab da lambat meeting =.=

    ReplyDelete
  3. Kesian kat akak :(
    Semoga Pak Cik dapat hidayah..

    ReplyDelete
  4. susah nak jumpa org jujur skrg..hati-hati lain kali dik.

    ReplyDelete
  5. lain kali ambik kupon, mahal pun xpe - akak udah terkena ---- sakit hati satu hari tau

    ReplyDelete
  6. tak baik pakcik teksi tu.. pagi2 buta dah menipu orang, huhuhu

    ReplyDelete
  7. teksi eksekutif memang mahal..
    pasni hati-hati la ok?

    paling penting tanya dulu sebelum naik
    hak pengguna =)

    ReplyDelete
  8. Kalau kita menipu orang untuk mencari rezeki..
    Tak kemana uang tu nanti...

    ReplyDelete
  9. Harga 3 kali ganda lipat. Dasyat ohh.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..