fREns~

WAJIB TERJAH!

ads ads ads ads ads ads ads

Chocoletto & Susu Kambing

ads ads

Friday, March 15, 2013

Novel Kisah Naz dan Khaalish | Hanina Abdullah


Salam.. 

nak share satu novel baru, dengar kata macam best je..aku dah lama tak beli dan baca novel baru..so, menang tak tau la novel terbaru mane yang best..

 Novel nie merupakan novel terbaru dari penulis PROJEK MEMIKAT SUAMI ..novel ni pon aku tak baca lagi, bestseller kot..



Tajuk: Kisah Naz Dan Khaalish
Penulis: Hanina Abdullah
Penerbit : Karyaseni
ISBN: 978-967-0246-41-3
Harga: RM22 (Semenanjung) // RM25 (Sabah & Sarawak)



SINOPSIS


PERTUNANGAN empat tahun dulu memberi impak yang sangat besar dalam kehidupan Nazrahani Idora dan Zaim Khaalish. Walaupun Naz sudah bergelar status tunangan lelaki itu, namun dia tidak pernah bertemu muka dengannya. Khaalish pula tidak pernah ingin mengetahui tentang perempuan itu, yang difikirkannya hanyalah Ilsa.

Naz cuba melupakan peristiwa itu dengan membawa diri, merantau serata dunia. Namun kenapa Allah temukan dia semula dengan lelaki itu?

Dek jatuh hati dengan tunang ‘teknikal’nya, Zaim Khaalish sanggup terbang ke merata pelosok alam untuk menjejak si dia.

“Encik Zaim Khaalish, awak jangan nak merepek. Tunang amende? Empat tahun tak ambil pusing, jumpa di Bali pun awak tak kenal saya, you dare to say that we are still engaged?”

“Empat tahun ke lapan tahun, saya tak peduli. Technically, we are still engaged.”

“Technically? Technically?!”

Semenjak itu, entah kenapa, Khaalish asyik mencari dan terus menjejaki Naz. Di mana saja Naz berada, dia pasti akan ada di situ. Naz pula, mulut saja kata tak suka, tapi sebenarnya hati suka kerana kehadiran Khaalish di sisi selalu mengubat rasa sunyi dan rindu…

Reham: “Huh, pengecut! Nutter! Apa erti hidup jika kita takut nak kejar kebahagiaan? Kalaupun gagal, sekurang-kurangnya awak sudah mencuba dan boleh reda dengan ketentuan Tuhan. Kebahagiaan datang mengetuk di pintu awak, tapi awak yang takut hendak buka.”

Nazrahani Idora: “Reham, awak tak tahu, empat tahun lalu, teruk saya cuba bangun semula, bina keyakinan diri, bina hidup yang baru, di mana tak ada lagi lelaki yang boleh buat saya rasa tak ada nilai diri. Kalau saya cuba sekali lagi dengan dia, dan... dan... gagal… Saya rasa saya takkan mampu bangun sekali lagi.”


 kalau nak baca beberapa bab awal, boleh klik link ni -->Kisah Naz dan Khaalish



0 kata-kata yang comel~:

Post a Comment

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!