3 Hari 2 Malam di Sabah [PART 2]

8:30 AM


Salam.. 

dah baca 3 Hari 2 Malam di Sabah [PART 1] ? kalau belum, bacalah dulu..

ok,sekarang nie nak sambung lagi pasal percutian di Sabah hari tu..walaupun kat sana hanyalah 2 hari, tapi banyak tempat yang kami lawat..

HARI PERTAMA

Kundasang
-Rumah Terbalik 
-Kinabalu Park
-Poring Hot Spring
-Kundasang Dairy Farm 

mula-2 just nak gi Kundasang je sebab nak ke dairy farm tu..on the way nak ke sana, kami singgah dulu tempat-2 kat atas tu..


HARI KEDUA

Hari kedua nie just duduk kat pulau je..2 pulau yang kami pergi - Pulau Sapi & Pulai Mabukit..kami ambil pakej untuk snorkelling, sekali dengan lunch = Rm100 seorang..

selain ke pulau, petang tu ke Pasar Besar untuk beli udang kering untuk mak aku..sebab kat sini murah daripada Semenanjung..lepas ke pasar besar tu, ke Pasar Filipina pulak..bersebelahan je kedua-2 pasar nie..

after dah puas shopping souvenir, kami ke Perdana Park untuk tengok something yang menarik sebelum ke airport untuk kembali ke semenanjung..tapi yang tu next entri lah pulak ye..

so, for this entri just nak cerita pengalaman di Rumah Terbalik, Sabah..



Rumah Terbalik, Sabah


Entrance Fee = Rm10 untuk dewasa..

kalau untuk student, harga still sama, tapi dapat minuman FREE..


masa nak beli tiket..nak amik gambar yang tulis 'Rumah Terbalik'  dekat kaunter tu, tapi selalu je ada orang..



otw nak masuk ke Rumah Terbalik..




  bergambar dulu sebelum tunggu giliran..






 Nielah Rumah Terbalik tu..boleh ambil gambar dekat luar je, dalam tak boleh ambil..kalau ambil jugak kena bayar denda bape ratus entah..tak ingat..

Parking kereta pon mestilah terbalik jugakk


Bergambar sebelum masuk pintu depan dan keluar pintu belakang..


 sempat lagi bergambar dekat belakang rumah..

dari belakang rumah jalan terus sikit, ada souvenir shop..

 cuci mata je..tak beli pon..percutian bajet la katakan..


dari souvenir shop terus ke kedai kopi nie pulak untuk amik minuman FREE..
boleh pilih antara  Coffee Latte atau Chocolate..Coffee dia manis giler kot..better amik chocolate..sedap sikit..


lepak-2 dulu sambil tunggu minuman sampai..


lepas tu, teruskan perjalanan ke Kinabalu Park..lebih kurang 2 jam dari KK nak ke Kundasang..





You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. Tudia. Semuaa terbalik. Hihihi. Btw. Nina dah lm teringin nk jejak sabah. Tp xtercapai3 lagi. Hadoiii

    ReplyDelete
  2. Boleh jd tips utk ke sabah nanti nih...

    ReplyDelete
  3. bestnya jenjalan ke sabah..... jaa belum penah sampai sabah lagi... teringin nya nak merasa...tapi entah bila la nak ada rezeki.....heee!

    p/s : tengah usaha kumpul duit! heee!

    ReplyDelete
  4. owhhh. kat cafe tu ada minuman free ya.. huhu xtahu pun.. kalau tau memang dh g minum. bayar punya lah mahal rm10 xleh amik gambar kat dalam plak tu..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..