Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia

6:00 PM


Salam..


Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia


PUTRAJAYA 3 Jan. - Lebih 10 juta rakyat akan menerima Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia (KDR1M) yang akan menawarkan diskaun dari 10 hingga 50 peratus di kedai-kedai dan perkhidmatan terpilih di seluruh negara.

Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Maglin Dennis D"Cruz berkata sehingga kini lebih 4,500 peniaga bersetuju menawarkan diskaun itu untuk kegunaan semua lapisan masyarakat dan menjangka angka itu terus meningkat.

KDR1M merangkumi perkhidmatan perubatan klinik; restoran makanan & minuman; hotel penginapan; arena sukan & kecergasan; pemborong & runcit; taman tema tertutup & luar; pembinaan & hiasan dalaman; resort peranginan; pakaian & aksesori kenderaan; perlindungan insurans am dan sebagainya.

"Pada masa ini telah diwujudkan kad diskaun untuk polis, tentera dan siswa.
 Selepas ini kita akan keluarkan KDR1M, di mana lebih ramai rakyat Malaysia boleh menikmati diskaun apabila membeli barang keperluan mereka," katanya ketika merasmikan ibu pejabat baru Informasi Malaysia di No 30B, Jalan Diplomatik 3/1 Presint 15, Putrajaya, hari ini. - BERNAMA 


 
 
 
 
p/s : aku baru je tau pasal kewujudan kad nie..bestlaahh..


You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. eh ade ek? iqa ponm baru tahu . tq ^^ info yg bgus !

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..