Tolong aku !

8:21 PM


Salam..

tadi baru je dapat emel daripada Agensi Kutipan mewakili pihak Celcom..

emel dia macam kat bawah nie..






dulu aku pernah la langgan broadband..

masalahnya, aku dah lama sangat terminate broadband tu..dah 2 tahun..emel atau surat untuk bayar bil Celcom selepas tu pon aku tak pernah dapat..

tetiba dapat surat macam nie..aku tak sure boleh caya ke tak..dah lah tak bagitau berapa jumlah yang tertunggak tu..tetiba nak suruh bayar dalam masa 5 hari..gile ke ape..

so,apa pendapat korang? pernah je jadi macam nie? dan apa yang patut aku buat tolong aku ! huhu..


You Might Also Like

10 kata-kata yang comel~

  1. Tak perlu reply or kol no tue kot. Yana pon prnh dpt email ckp ad bil hp tertunggak. Padahal yana tak prnh pkai bil pon. Ignore jerk

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..spatutnya akan dpt surat bil dlu..pastu dpt surat tertunggak..
      thanks ye..

      Delete
  2. Tak payah percaya lah..sebab tengok email pun bukan email berdaftar...guna yahoo je pun..Miskin sangat ke syarikat tu tak mampu nak beli email atas nama syarikat dia sendiri. Dulu ayah saya pun pernah kena macam ni, tapi bukan email, dia hantar surat suruh bayar bil astro tertunggak. Padahal tak pernah pakai astro, tuptup keluar surat dari syarikat yg kononnya dilantik oleh astro surug bayak bil..dia cakap akan di saman jika tak bayar. Mula-mula abaikan je, tapi dah banyak kali sangat surat sampai. Ayah buat report, takut ada kes penipuan. Dekat surat tu siap ada kad pengenalan lagi, tulah yang pelik, ayah tak pernah langgan astro ada pula bil tertunggak. Kalau celcom yang hantar bil tertunggak, biasanya dia hantar melalui surat. Kalau email ni banyak sangat spam. setahu saya celcom bukan celcom mobile tapi celcom axiata. Itu pandangan saya lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan..spatutnya kena lah ada details..sy dah check website syarikat tu td..tgk emel x sma pon..so, nak ignore jelah..
      thanks atas pendapat ye..

      Delete
  3. Tapi cuba awak tanya celcom. Dekat customer service dia. Dekat fb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh, nnti sy try tanya..hope xde msalah la..

      Delete
  4. banyak kes macam ni. cuba call diorang tanya elok2 apa masalah sebenarnya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..td dah try search..rmai jgk yg kena mcm nie..tp yg diorg nye lengkap dgn bil sume..nie kosong je..

      Delete
  5. Awak cuba tanya dekat sini ye :

    https://www.facebook.com/CelcomCS

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..