Kad Diskaun Siswa 1Malaysia dah diagihkan !

7:21 AM



Salam..





Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan telah mula mengagihkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (S1M) yang dijangka mampu meringankan beban sara hidup 1.5 juta penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) tempatan.

Menterinya, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, kad diskaun tersebut boleh mula digunakan 1 September ini di 1,200 kedai atau pasar raya di seluruh negara.

Bagi mendapatkan diskaun pembelian, pelajar hanya perlu menunjukkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (S1M) bersama kad pengenalan sahaja. Kad ini terhad kepada tempoh masa pengajian saja dan pelajar tidak perlu memohon, sebaliknya diberi secara automatik bila maklumat pelajar disalurkan IPT kepada kementerian dan Bank Rakyat.

Sedikit info mengenai Kad Diskaun Siswa 1Malaysia :

- Dikeluarkan Bank Rakyat
- Diberi percuma
- Diskaun 5 hingga 60%
- Disertai 51 syarikat
- Diberi secara automatik, tidak perlu pohon


p/s : tak sabar nak dapat kad nie..


You Might Also Like

8 kata-kata yang comel~

  1. wah! nak g shoping nti bole la ajak shuhada...hihihi...tumpang diskaun...hehe

    ReplyDelete
  2. errr... kalo tangguh sem ble dpt x? rasa2 nye sem ni kena tangguh la...

    ReplyDelete
  3. MJ tak tau layak dapat ke tak sebab dengar berita semalam untuk student full time je...huhuuu


    p/s: Syu, nak jemput open house rumah MJ ari jumaat ni, balik Penang tak?

    ReplyDelete
  4. akhirnya dapat jugk manfaat sebagai siswa !

    ReplyDelete
  5. nanti update tau--nak tahu kedai2 yg terlibat--kot2 indah khabar dari rupa

    ReplyDelete
  6. suke :)...t leh la beli buku2 guna kad nie

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..