mencuba produk MyChef | Memang best !

1:00 AM


Salam..

petang tadi aku dah try produk myChef yang aku dapat semalam..

boleh tengok entri nie kalau terlepas ye..

 secara ringkasnya, myChef nie adalah produk makanan ready made..just panaskan guna microwave selama beberapa minit aje..depend on menu jugak..lepas dah siap, boleh makan..

mudah kan?? tapi..sedihnya,aku tinggal di hostel..so, tak dapatlah nak guna microwave..

terpaksalah guna cara lain..iaitu rendamkan dalam air panas je..dan lepas tu, boleh makan ..cuma nak kena panaskan lama sikit aje la..

so,aku recommendkan produk nie kepada pelajar-2 dan orang yang selalu busy sebab ianya mudah dan cepat dimasak..

ok,menu pertama yang aku cuba adalah..


 Mughlai Chicken Briyani

baru je keluarkan dari fridge..sebab tu macam basah sikit kat luar kotak tu..




yang nie hidangan untuk seorang..ada yang 2-3 orang..depend dekat menu ye..so, before beli better tengok label di bawah nie ye..kang tak cukup pulak nanti..




 menu nie dari Chef Liza..



dah siap dihidangkan..jom makan !


bagi yang nak tau pasal produk myChef nie, boleh ke blog atau fb mereka di bawah ni..





memang berbaloi !






You Might Also Like

10 kata-kata yang comel~

  1. arrgghh tidak.. tiba2 lapar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..cpt kuar gi beli kat tesco..

      Delete
  2. Wah, syu dah cuba ya.. Kzefa punya bersusun lg dlm peti. Stok bersahur nanti kut.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, dah cuba..byk sgt dlm peti ais..lgpon x sbr nak cuba..hehe..ok lah tu,nnti senang je nak sahur nnti kan..

      Delete
  3. Waaaahhh dah masak tu... Nurul belum lagi.. nak bawak blk kg.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..dah masak siap2..x sbr nak cuba..wahh,bes la nurul..dpt blik kg mggu nie..jelesnye..hehe

      Delete
  4. takpa, kita pun takda microwave gak.hehehe.. apa2 pun seronok dpt berkenalan dgn semua blogger.. ;)

    ReplyDelete
  5. Wahh...pantas betul. Kalau kukus pun boleh gak kan. Kalau ada rice-cooker (selalu kat hostel bleh seludup kan...), masa masak nasi, agak2 nasi dah kering, tenggekkan jer atas nasi tu... Confirm sahur dengan sedap kan...

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..