Buffet Ramadhan di Restoran Brisik

8:01 AM


Salam..

ahad minggu lepas, sehari selepas Majlis Wowww 1001 Giveaway | Restoran Rebung Chef, aku ke Restoran Brisik yang terletak di Jaya One, Petaling Jaya..Terima kasih kepada BroFramestone sebab sudi mengajak kami..




seperti biasa, aku ke sana dengan menaiki teksi bersama Jimah, peneman setia aku..mula-2 datang ke sana, agak susah jugak nak cari Restoran Brisik nie, sebab ianya terletak agak belakang juga la..

lepas tanya seorang pak guard dekat situ, sampailah aku ke Restoran Brisik ..Restoran Brisik menyediakan hidangan Indonesia & Thailand..Cadangan aku, bagi peminat setia masakan Indonesia & Thailand patutlah try makanan di sini..serius semuanya sedap-2 belaka..


 Restoran Brisik .


Bahagian ruang dalam Restoran Brisik ..






sesi demo masakan bermula..

Hari tu, ada 3 demo masakan iaitu, 

1) Spaghetti Hot Dog




 aku memang suka giler sos dia..memang sangat sedap..dengan kepingan hot dog yang banyak, memang sangatlah marvelouss..


2) Sate Lilit serai Daging / Ikan



aku just makan satu je yang nie..agak liat sikit daging dia..tapi sedap..


3) Daging bakar




yang nie yang paling aku suka..daging dia lembut, memang cukup masak..aku tambah 2-3 kali jugak..HEHE..


kesemua menu di atas dimasak atau dicicah dengan menggunakan produk Heinz.. 


 Heinz Tomato Ketchup & Chili Sauce



Heinz Original Italian Pasta Sauce


selain tu, aku dapat makan hashbrown keluaran Simplot yang boleh tahan sedap juga..1st time aku makan hashbrown nie kalau tak salah la..



Terima kasih juga kepada Simplot kerana sudi menaja hashbrown nie sebagai hadiah kuiz pada hari tu..

Sempena bulan Ramadhan kali ni, Restoran Brisik menawarkan Buffet Ramadhan dengan nama Juadah @ Maghrib ..Buffet ini bermula dari 23th July – 15th July 2012 ..


Menu yang disediakan adalah seperti di bawah : 

STARTER :
rojak buah 
grilled veggies
 fried honey chicken
Gado gado 
fruit salad 
keropok
Tahu bakar
 pasta salad
 fried mee

MAIN COURSE 1 :
Ikan bakar such as kembung pepes / pari / tilapia/bawal/lele/seafood
Rice with lalapan

MAIN COURSE 2 :
steamboat on each table with varieties
Serve in pot with tum yam sup and chicken soup

DRINK :
panas :
Kopi ‘ o ’/ Teh ‘ o ‘/ Nescafe ‘ o ‘ 
sejuk :
Air suling/ selasih/ cincau soya

DESSERT :
mixed kueh nyonya and etc.
Harga :
RM45.00 bagi dewasa
RM22.50 bagi kanak kanak (berumur 8-12 tahun)
Untuk Tempahan :

Restoran Brisik
10-01 Palm square
Jaya One
72, jalan University Petaling Jaya Selangor

 Tel : 03 79586681
h/p : 016 616 3666 . 012 257 6868 .
service time : 10:30 am to 10:30 pm
service day : everyday


selamat berbuka puasa..


kredit pic to : siezuka.com & Hazmanfadzil.com


p/s : harap maaf sebab letak gambar makanan time tengah puasa nie.. -______-'

jom KLIK SINI .

You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. Semuanya sedap sedap kan..

    Selamat Berpuasa dari Nurul..

    -www.siezuka.com-

    ReplyDelete
  2. bestnya...kene g jln2 cari makan kt cni ni...;)

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..