[NOVEL] Hello, Mr. Perfect! - Waniey Zakaria

8:05 AMSalam..


 Novel keluaran terbaru daripada Kaki Novel bertajuk Hello, Mr. Perfect! tulisan Waniey Zakaria ..
NO. ISBN: 978-967-0448-04-6
SEMENANJUNG: RM 22.00
SABAH/SARAWAK: RM 25.00Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek LANGKAH BENDUL walaupun mereka adalah lelaki memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan.

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya. Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai. Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua.

TIADA PILIHAN, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan ALONG memaksa Alya untuk menawarkan diri.

Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?


blog penulis --> Waniey Zakaria

p/s : macam menarik je jalan citer novel nie..maybe akan beli nanti..
You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. Dah lama tak layan novel ha.. Baca macam best je ;)

    ReplyDelete
  2. sinopsis SANGAT best....tp bila dah bace SANGAT SANGAT SANGAT mengecewakan....

    ReplyDelete
  3. da bce ke novel tu ? mmg tak best ke ?

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..