Model Proton baru 2012 - Proton Preve

8:00 PM


Salam..

smart kan kereta baru keluaran Proton kali nie? Nama dia pun sedap je..Preve..(cara sebut : 'prae-veh')

Proton Preve model keluaran terbaru Proton 2012



Harga Proton Preve nie adalah  dalam RM62,000 – 78,500 ..
 

Gambar Proton Preve (Exterior)

 

 


Gambar Proton Preve (Interior)

 

 

 Pelancaran Proton Preve model baru proton 2012 ini akan diadakan pada 15 April 2012 dan akan dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia ke-5 Dato’ Seri Najib Razak.

 

 p/s : kalau aku dah kerja dan ada gaji sendiri, boleh jugak consider untuk beli Preve nie..tapi aku masih student lagi..lesen kereta pon takde lagi..hehe..^__^

 

Be a part of London 2012 Olympics Games. 

 

 

You Might Also Like

9 kata-kata yang comel~

  1. mmg cantik pun kereta ni..nnt dah keje..leh la simpan duit beli preve ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..tp time dah keja nnti msti keluar kereta yg lg cntik dari preve nie..hehe..

      Delete
  2. Ambik lesen dulu le .. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm proses...tp asyik trtangguh je..xtau ble leh dpt lesen keta nie..

      Delete
  3. cantik.. tp akak ni penumpang setia dan pengguna x reti malu keta encik somi jer, keta dia keta akak, motor dia motor dia,. he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,takpe akak..sharing is caring..hehe.

      Delete
  4. kereta ni mmg cun interior pon nmpak mewah
    tp nk membeli kereta ni ibarat membeli besi buruk...
    makin lama makin kurang la nilai besi buruk nih..
    n pakar kereta ckp.. nk berhutang beli keta nih sesuai
    untuk tempoh 4 hingga 5 tahun jer..klu lebih
    dah jadi secondhand car dah..

    apa-apa pon ini satu lagi kejayaan Proton.

    ReplyDelete
  5. TANGKAP VIOS JEEEEEE
    G LIMITED LAGI BEST...POWERRRRR

    ReplyDelete
  6. Yang takder lesen, murah dan mudahjer nak dapatkanyer. Saving tak cukup nak downpayment tu problem. Saving every month, but cam2hal lak anak sakit, papa mama pon sama. Alhamdulillah, tunggu model baru proton kuar type A model van yang lagi cun kot... Famili ramai... Pe2 pon tahniah ngan model proton ni yang tercantik...

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..