fREns~

WAJIB TERJAH!

 Banner ads ads ads

Thursday, April 19, 2012

Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake)


Salam..

Kokuryu Super Summer Cake atau nama mudahnya Bedak Arab adalah produk kecantikan yang baru diperkenalkan di Malaysia..

Bedak Arab nie adalah produk dari Jepun, hasil kajian di Filipina Cherry Laboratory.

Setakat nie, banyak juga info yang aku cari pasal Bedak Arab ni..

memang semuanya komen positif lah..

dekat bawah nie ada sedikit informasi mengenai bedak arab nie..




BEDAK ARAB (Kokuryu Super Summer Cake)


Sangatlah senang dipakai. Beberapa minit menjadikan kulit muka seakan-akan kita pernah masuk kelas make up!

Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!)

TAK PERLU PAKAI APA-APA KRIM LAGI!

1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation n alas bedak...sangat jimat!

2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya,
Sesiapa sahaja sesuai pakai.

3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah.

4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.

5. Mengecutkan jerawat. (ini yang aku suka ! haha..)

6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik.

7. Tahan Selama lebih 8 jam.

8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.

9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat.

10. Sesuai untuk semua aktiviti. Santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap.


11. satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan. ( ikut penggunaan masing-2)


bagi wanita-2 yang nak tukar bedak compact baru ke atau tercari-2 bedak compact mana yang sesuai dengan kulit anda, boleh lah cuba bedak arab ni..


---> kalau berminat, boleh PM aku ye..nak jadi agen pon boleh..TANPA modal..

syuhadasalleh@gmail.com




HARGA


RM55 INCLUDE POSTAGE





Cara Guna

Basahkan span & sapukan kat bedak tu & terus pakai.





TESTIMONI

Testimoni Bedak Arab 1



44 comments:

  1. Bagus nih.. boleh buat solat..

    ReplyDelete
  2. selalu guna bedak siam je masa duk hostel dulu2..haha eh, ingat pompuan je pakai bedak !..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. x sangka PCL pon pkai bedak jgk..

      Delete
  3. Replies
    1. harga dia rm68..tp bleh thn lama..smpai 3 bulan..

      Delete
  4. menarik la bedak ni. buatan jepun. mesti berkualiti :)

    ReplyDelete
  5. Owh menarik jugak nieh..

    1st time dengaq pasal nama bedak ni :)

    ReplyDelete
  6. weee~ macam menarik niey! berapa harga dye erk? :)

    ReplyDelete
  7. weee~ macam menarik niey! berapa harga dye erk? :)

    ReplyDelete
  8. kenapa dipanggil bedak arab yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb asalnya bedak nie dibuat utk org arab..

      Delete
  9. wah2 macam bagus alatan ni :D
    saya puna da beberapa alat sebegini boleh lawat http://rimaalliq.com/category/produk-kecantikan/

    ReplyDelete
  10. mohon share. Tq :)

    ReplyDelete
  11. kita berminat untuk jadi agen, already emel u :)

    ReplyDelete
  12. Salam, camana nak dapatkannya ye?..ada agen di Kedah x? TQ

    ReplyDelete
  13. Salam... saya berminat nak jadi ejen la... cemana ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh send emel ke : syuhadasalleh@gmail.com

      Delete
  14. Salam... saya berminat nak mencuba dan jadi ejen. Macamana ya? Boleh PM?

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Salam... saya berminat nak jadi ejen la... cemana ek?

    ReplyDelete
  17. berminat jadi agen
    013-2118734

    ReplyDelete
  18. berapa harganya termasuk pos ya

    ReplyDelete
  19. law amik byk xley kurang ke?
    :)

    ReplyDelete
  20. salam kenal. cam menarik bedak ni.. nk tnyela, bedak ni sesuai ke utk org kulit minyak? kulit sy ni cepat berminyak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai utk semua jenis kulit sis..

      Delete
  21. assalamualaikum...nk tanye,,,ade tahu sape2 nk stok bedak arab ni tak?...sy nk cari org yg prlukan stok bedak ni..klu ade boleh email sy imtiyaaz89@yahoo.com..tq:)

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. rm68 harga biasa...tp skang ada promosi ..bleh tgk sni..

      http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/2012/05/promosi-bedak-arab-rm70-including-post.html

      Delete
  23. Replies
    1. rm68..tp ada promosi skang..

      http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/2012/05/promosi-bedak-arab-rm70-including-post.html

      Delete
    2. Saya nak la mcmana cra nak oder sis?

      Delete
  24. wahaha..mcm best je bedak nie.. teringin la plak..

    ReplyDelete
  25. Baru first time dgr tentang bedak arab ni. Nak try lah =P

    ReplyDelete
  26. bedak arab ni berapa rm harga pasaran yer..kat kedai ada x jual.?

    ReplyDelete
  27. sy berminat untuk guna n jadi pengedar.. tp mcmmana yer.. ley x emailkat sy zzsuraya@gmail.com

    ReplyDelete
  28. kalau di johor di mana boleh saya beli .bedak arab ni. dah pun mengunakan nya sangat puas hati.

    ReplyDelete
  29. Ada mana kedai-kedai di Johor Bahru yang menjual bedak arab ini tak? Ingin mencubanya. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  30. salam....sya berminat la utk jd pengedar..mcm mne ye?email sy hasima_amy@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  31. Assalamu'alaikum wbt...y nk tau ape ingredients bedak ni..cz kulit muka sy jns sensitif..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!