Sinopsis dan Trailer Filem Jangan Pandang-Pandang

5:33 PM


Salam..

masa tengah blogwalking tadi, ternampak pasal filem baru nie..so, just nak share sinopsis filem tu di sini..


*NEW* Jom tengok persembahan SNSD online di sini!
 

 bermula 29 Mac 2012..


SINOPSIS  Filem Jangan Pandang-Pandang

Empat pelajar kolej jurusan Sains Sosial dan Manusia – Ajis, Ben, Yaya dan Diana ditugaskan untuk membuat satu tugasan mengumpul maklumat dan data tentang artifak-artifak di Gua Bewah.Yaya baru mendapat tahu Ajis main kayu tiga dan bertekat mahu putus hubungan namun demi menyiapkan tugasan, Yaya setuju untuk berdamai buat seketika.

Tugasan berkumpulan memaksa mereka mencari ahli kumpulan ke 5, seorang pelajar jurusan sama tetapi dari luar kampus bernama Marsha, seorang gadis gothik yang penuh misteri. Marsha berkata beliau boleh membawa mereka untuk membuat kajian dan penemuan-penemuan artifak di kawasan gua yang tidak pernah dimasuki manusia moden.

Tiba di jeti Tasik kenyir, mereka bermalam di dalam sebuah rumah bot kepunyaan seorang lelaki misteri bernama Abang Bob. Bermulalah pengalaman pelik dan ganjil serta menakutkan sepanjang mereka mencari artifak di gua tersebut. Kesilapan mereka ialah memasuki kawasan gua yang dilarang kerana ia merupakan kawasan keras.

Sekembali ke bot dari gua, mereka dirasuk hantu gua dan diselamatkan oleh Abang Bob. Keesokan harinya, Abang Bob menghilangkan diri manakala bot pula tiada minyak menyebabkan mereka mengambil keputusan mencari kawasan kampung untuk mendapatkan minyak. Namun tindakan mereka itu memakan diri apabila mereka sesat jalan dan tidak temui mana-mana kawasan kampung mahupun jalan kembali ke bot. Mereka terpaksa bermalam di dalam hutan dan diganggu oleh makhluk halus.

Akhirnya mereka menemui sebuah rakit usang lalu mengambil keputusan mencuba nasib menaiki rakit tersebut daripada terusan menjadi mangsa gangguan mistik di dalam hutan. Mereka diselamatkan oleh bot peronda yang dipanggil oleh Abang Bob. Abang Bob sebenarnya menghilangkan diri untuk mendapatkan minyak tetapi telah disalahertikan oleh mereka berlima. Pengalaman di dalam hutan dan sepanjang kembara, mengembalikan ikatan cinta antara Ajis dan Yaya manakala membenihkan rasa cinta antara Ben dan Marsha.
TRAILER Filem Jangan Pandang-Pandang
ada blogger yang dah tengok pratonton filem nie..nak baca review dia, klik sini..


*NEW*Menangi COACH Wristlets!


You Might Also Like

6 kata-kata yang comel~

 1. Replies
  1. cam bes kan? nanti nak tgklah..maybe download je kot..hehe..

   Delete
 2. terima kasih syuh..cite ni besh.. jom pakat ramai2 tengok ye

  ReplyDelete
 3. citer nie kelakar ..syok gelak tak henti...huhuhu

  ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..