Awal & Scha bakal Bernikah 4 Mei 2012

9:43 PM


Salam..


Pasangan hangat Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya hari ini mengumumkan tarikh pernikahan mereka pada sidang media yang diadakan di Flora Cafe, Jln Ampang. Pasangan ini akan bernikah pada 4 Mei hadapan dan majlis akan diadakan di Pullman Putrajaya. Majlis resepsi pula akan diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa  Putrajaya (PICC) pada 6 Mei, jam 8.00 malam.

Dalam masa yang sama pasangan ini mendedahkan majlis merisik telah diadakan pada 30 Mei 2011 lalu iaitu pada harijadi Scha yang ke 28. Pada majlis itu Scha menerima sebentuk cincin tanda yang disarungkan oleh kakak Awal.

Pada sidang media tadi, Awal dan Scha tampil ringkas. Tiada pakaian sedondon sebaliknya Awal mengenakan sepasang Kurta putih, manakala Scha memakai kurung moden berona coklat.Pasangan ini mula berkenalan ketika sama-sama terlibat dalam program Sehati Berdansa dan kini usia perkenalan mereka telah mencecah dua tahun enam bulan.

Pasangan tersebut bakal menggayakan busana rekaan Syaiful Baharim. Sementara itu tutur Scha pula, dia amat bersyukur segala persiapan sudah pun siap lebih 70 peratus.

"Alhamdulillah, persiapan kami kini sudah mencapai 70 peratus. Kami bersyukur kerana ramai yang membantu mempermudahkan persiapan majlis tersebut,"katanya sambil memberitahu mereka berdua telah pun menghadiri kursus kahwin pada penghujung bulan Januari lalu.

Sementara itu, majlis resepsi pula akan diadakan dua hari selepas itu (6 Mei) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). Hampir 2000 tetamu dijangka hadir pada majlis berkenaan.

Dalam pada itu, enam episod eksklusif persiapan perkahwinan mereka akan disiarkan di Astro Ria, manakala majlis pernikahan mereka akan disiarkan secara langsung di Astro Ria dan Astro Awani kelak.

Awal dan Scha dijangka akan berbulan madu di dalam negara sahaja kerana kesibukan kerja masing-masing.

You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..