1st day medicine posting dah busy

12:39 AM


Salam..

hari nie 1st day bagi posting medicine..

iaitu posting ke-4 atau yang terakhir bagi tahun 3..

tapi..1st day pon aku dah buat kesalahan..malas nak citer kesalahan ape..huhu..

pagi tadi, jumpa registra..tak dapat jumpa supervisor sebenar lagi..sebab dia busy rasanya...

esok baru dapat jumpa supervisor..
registra group kitorang memang sangat rajin, siap suruh kitorang clerk long case dah tadi..

dan dia akan arrange jadual untuk kitorang dan nak tau ape yang patut kitorang belajar dalam posting nie..

menang sangat berkaliber..

suka dengan registra nie..tapi tak sure la dia garang ke x, tapi 1st impression, nampak baik..

lepas dah jumpa pagi tadi, petang jumpa dengan dia sekali lagi..
doktor suruh clerk long case berkenaan dengan gastro case..

sebab pagi tadi dia buat OGDS, ada banyak case jugak..

tapi, kitorang macam blur2 lagi..so, just cari case dekat wad yang ditetapkan--> WAD 1..

tapi, dekat wad tu ada satu je kes gastro--> AGE (acute gastroenteritis)..

so, tak jadi la present tadi sebab case tu simple sangat..

so,doktor just bagi briefing dan bagitau topik ape yang doktor nak ajar minggu nie..

memang sangat teratur kan..

dan teaching akan diadakan at least 2 x seminggu..

teaching seterusnya hari rabu nie berkenaan dengan gastro jugak --> Upper GI Bleed..nasib baik kitorang dah amik turn untuk clerk long case..dan aku yang ke-7...lambat lagi..hehe..tapi perlu prepare jugak..

overall, hari nie sangat memenatkan walaupun baru 1st day..

azam aku akan belajar betul2 untuk posting nie..tak nak jadi macam posting surgery dulu --> malas giler!



p/s: sori kalau korang tak faham bila baca entri nie..sigh.


You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. akak!! cite ah pengalaman buat posting. please2. hehee

    ReplyDelete
  2. @zidahehe..xpndai nak karang ayat..tp nnti klau smpt, akak wat ye..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..