Tentang Dhia ganti Soffiya

5:48 PM


Salam..

esok, hari rabu 9 september akan ada drama baru pulak yang bertajuk Tentang Dhia..





so, drama Soffiya akan berakhir malam nie laa..

tak sure pulak aku dapat tengok ke tak drama Soffiya nie..

aku layan jugak drama Soffiya, tapi bukan tiap-tiap hari la sebab tak sempat..

kalau sempat, mesti aku layan jugak..

berkenaan drama Tentang Dhia nie, sinopsisnye boleh baca dekat bawah..
antara pelakon yang berlakon dalam drama terbaru nie adalah Adi Putra, Nora Danish, Tasha Shila, Ako Mustapha.

aku minat jugak dengan Nora Danish..bila tengok promo hari tu nampak macam best je..kalau sempat konfom aku akan tengok..

SINOPSIS TENTANG DHIA


Dhia (Nora Danish) seorang gadis kampung yang cantik bertudung dan periang. Rakan rapat Dhia ialah Izreen Azminda dan Ako Mustapha pula adalah kekasih hati Dhia. Tak pasti lah kalau Dhia dan Ako tu bertunang sebab ada nampak gambar-gambar Dhia pakai cantik2. Then, suatu hari, entah macam mana, Ako dan Izreen ni ditangkap khalwat oleh orang kampung. Tak tahu siapa yang salah samaada perangkap Izreen ataupun mereka memang mempunyai hati antara satu sama lain, Dhia membawa diri. Ako beria menjelaskan pada Dhia bahawa dia tidak salah.  (ni yang aku boleh derive dari trailer tadi).

Adyputra, Tasha Shilla tu orang bandar. Rasanya Tasha Shila tu akan jadi orang ketiga antara perhubungan Dhia dan Adyputra ni kut. Owh ya, tadi masa selak2 Twitter Image Noradanish, ternampak beberapa gambar dia shooting Tentang Dhia ni. Dan ada gambar dia mati??

(sinopsis nie diambil daripada blog cikgu dahlia, sinopsis sebenar takde lagi rasanya)


pelakon Tentang Dhia.




promo tentang Dhia

You Might Also Like

4 kata-kata yang comel~

  1. eh hari soffiya last eh? kena balik cpt ni! haha

    ReplyDelete
  2. wah mcm menrik..tp fatin malas nak tgk sbb nnt msti x smpat dh nak tgk sbb msuk u hurmm

    ReplyDelete
  3. sis 1st time tgk sofiya semalam lah..baru tengok..last rupanya haha

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..