laptop dah okey

9:20 PM


Salam..

petang tadi aku dah gi repair laptop aku..

tu pon sebab ada senior yang bagitau ada kedai repair laptop kat area sini..

lepas tu gi la cari kedai yang dikatakan tu..tapi tak jumpa..just ada kedai komputer lain..

so,aku pegi jelah kedai komputer tu jugak..

ingat nak check apa masalah laptop aku kan..

lepas diorang check,rupa-rupanya masalah dekat motherboard laptop aku..

maybe sebab terjatuh kot,tu yang rosak kat situ..

pastu diorang pon try reset motherboard tu, dan Alhamdulillah..

laptop aku dah boleh ON..kalau tak boleh ON, tak dapat nak wat ape laa..terpaksa beli baru..

nasib baik dah okey...kalau tak melayang la lagi duit aku..

dah lah tengah sengkek sekarang nie..tunggu biasiswa tak masuk lagi..

bilalah nak masuk tu, tak tau laa...

alang-alang kat situ aku tukar Windows Vista aku kepada Windows 7..

sebab dah lama aku nak tukar..tapi kat tempat aku nak tukar tu takde backup data..

so,malaslah nak tukar..

tapi kat situ boleh backup semua data..so,aku terus tukar laa..

dan laptop aku terpaksa ditinggalkan dekat situ dulu malam nie,sebab banyak data nak kena back up..

esok baru boleh ambil semula..

so,malam nie tak ber'laptop' la aku..guna laptop kawan aku lagi..

dan aku nak ucapkan bebanyak terima kasih dekat kawan-kawan aku yang sudi menemani aku ke kedai komputer tu..

thanks Nad, Atim dan Zura...nasib baik korang ada ..kalau tak, tak tau nak pegi dengan sape...





You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. nasib baik ok..kalau nak beli hardisk mahal juga tu...tp dpt biasiswa ok lah tu..klu ptptn mmmmm lg lah...gunalah duit biasiswa tu sebaiknya

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dapat kawan yg baik2..
    JEMPUT JOIN GA DI BLOG AKAK YER :)

    ReplyDelete
  3. emm bagus la laptop dh sihat hehe
    laptop ni klu jath pun snstve juga kan..nasb la blh baik..klu x..jenuh plak la duit

    ReplyDelete
  4. untung ada kwn2 yg boleh tlg selesaikan =)

    ReplyDelete
  5. nasib baik ok tau..adeh..ok la tue ada biasiswa..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..