penat + mengantuk laa..

4:05 AM


Salam..

selamat pagi semua..

mesti semua tengah tido sekarang nie kan..

aku je yang dok berjaga sambil menghadap laptop sorang-sorang..

sebenarnya, aku baru je balik daripada oncall..oncall dekat labour a.k.a bilik bersalin ..kalau tak, mesti aku pon tengah sedap tido jugak..siap dengan mimpi lagi..

sepatutnya aku habis oncall pukul 7 pagi..tapi takde patient yang nak bersalin dah..tu yang aku balik terus..malas nak tunggu..

tapi, Alhamdulillah...aku dah berjaya conduct delivery tadi..

walaupun tak sepenuhnya..tapi kira conduct jugak lah kan..

penat tu memang penat..lama jugak nak tunggu patient punya cervical os fully dilated...

memang sangat terseksa aku tengok patient tadi..bila ada contraction jer..memang sakit ya amat..

tapi nasib baik tak lama sangat walaupun patient tadi merupakan primigravidae (pertama kali melahirkan anak)..

pengajaran yang aku dapat..hargailah mak kita..memang sangat susah untuk melahirkan seorang anak...

tetiba aku jadi rindu dekat mak aku..huhu..

nak balik rumah...=.=


oklah..sekian sahaja untuk hari nie..

dah mengatuk..


bye..

You Might Also Like

6 kata-kata yang comel~

  1. As salam,

    Syuhada doktor ye?? Best tak sambut org bersalin? InsyaAllah, Sara akan bersalin di HUKM bulan 12 nanti.

    Salam perkenalan. ^_^

    ReplyDelete
  2. Baca n3 ni tiba2 teringat kenangan contraction masa anak pertama.. azabnya hanya Allah yang tahu. Bila anak ke 2.. eheh.. tahu2 nak bersalin dah.. hehe..

    ReplyDelete
  3. @CantikHijabkuwasalam..eh, blom lg sara..syu masih student lg...hehe..
    bguslah klau bsalin kat HUKM nnti..smoga sumenye lancar ye..time tu syu dah posting lain dah..bkn O & G lagi..

    slm kenal jgk..

    ReplyDelete
  4. @Zefa NorAsmaratu laa..mmg azab giler sakitnye..kite yg tgk nie pon dpt bygkan mcm mne skitnye tu..tmbh2 lg org yg tgh skit tu..huhu..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..