fREns~

Chocoletto & Susu Kambing

ads ads

Monday, August 1, 2011

Novel terbaru Areila Sahimi - Yes, Boss!


Salam...

Yes, Boss!..

 

 

ISBN: 978-967-5067-81-5
SEMENANJUNG: RM 19.00 AHLI KN: RM 15.00
SABAH/SARAWAK: RM 22.00 AHLI KN: RM 18.00

 

tu tajuk novel terbaru tulisan Areila Sahimi..

diterbitkan oleh Kaki Novel pada bulan Ogos 2011( bulan nie la) ..

aku dah order secara online di kaki novel..

tak sabar nak baca...

jom baca Sinopsis novel nie dulu..

Sinopsis Novel Yes, Boss! - Areila Sahimi

 
Tak sesuai bekerja di Pizza Hut, Aryana masuk McDonald’s. Tak sesuai di McDonald’s dia pergi pulak ke Jaya Jusco. Sudahnya setiap tempat tu pun paling-paling lama pengalaman yang berjaya dikutip adalah selama dua bulan sahaja. Bukannya dia koman sangat. Lulusan universiti tu… tetapi nasib tidak menyebelahinya terutama sekali ketika sesi temu duga pegawai kerajaan.

Berkat ‘kabel’ mak ngahnya di Wisma Alam, Aryana akhirnya berjaya menjawat jawatan setiausaha di situ. Sangkanya dia bekerja dengan Datuk Maarof, rupa-rupanya dia adalah setiausaha kepada Ilham Irfan, anak Datuk Maarof. Pulak tu, Ilham merupakan kasanova yang punya ‘stok’ edisi model keliling pinggang.

Selain menjalankan tugas rasmi seorang setiausaha, Aryana juga dikehendaki menjalankan tugas ‘tak rasmi’ seorang setiausaha. Kena cover line untuk bosnya setiap kali bosnya mengular, juga ketika teman-teman wanita bosnya merajuk, perlu dipujuk dan sebagainya. Setiap arahan bosnya wajib dijawab dengan:- Yes, boss! Pening kepala Aryana meladeni setiap kerenah bosnya itu. Tetapi, boleh pula Aryana bertahan dengan sikap bosnya itu, hinggakan mereka semakin rapat.

Hati dan perasaan… siapalah yang dapat mengawalnya…. Dalam diam, Aryana telah jatuh hati dengan bosnya tetapi dipendamkan sahaja. Dia sendirian makan hati dengan sikap hidung belang bosnya itu.

Dan bila Aryana tiada di sisi, Ilham mula terasa kehilangan. Tatkala dia sedar bahawa dia memerlukan Aryana lebih daripada seorang bos memerlukan setiausaha, dia terpaksa pula berdepan dengan mantan mat rempit di kampung Aryana yang kini sudah bertukar menjadi tauke bengkel dan kolam ikan keli.

Berjayakah Ilham menambat hati Aryana yang sedia terluka dengan sikapnya yang hidung belang itu? Bagaimana pula dengan Aryana? Siapakah yang menjadi pilihan hatinya? Bosnya ataupun mat rempit otai yang telah berubah menjadi ikon belia berjaya di kampungnya itu?
 
 
 

p/s: rasanya best kot..nanti dah baca dan kalau aku rajin, aku review ea..


10 comments:

  1. sinopsis best...nnti review eh syu best ke tak jln ceritanya =)

    ReplyDelete
  2. bagi typical guess;
    hmmm

    mesti happy ending kan? ekeke

    ReplyDelete
  3. singgah cni...

    rs2 mcm dia pilih bosnye kot...huhu

    ReplyDelete
  4. Cerita macam best, nampak macam up to date :)

    Lama dah tak baca novel2 ni, dulu masa zaman study full time memang rajin :)

    ReplyDelete
  5. Hmm..bes juga.
    Minat ek baca novel.
    mana ek tmpt nak jual novel2 terpakai.
    da xde space nak simpan

    ReplyDelete
  6. kalau anak mummy tau ni mesti nak beli...

    ReplyDelete
  7. wahhhhh rajin syu bace novel...akak novel kureng sket

    ReplyDelete
  8. cam best jer, nak cari satu lah

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!