1st day posting O&G

11:56 PM


Salam..

hari nie merupakan hari pertama aku memulakan posting baru iaitu O&G..

aku telah ditempatkan di Wad Merah yang merupakan wad yang paling ditakuti student sebab setiap hari ada ward round..

untuk hari nie, pagi tadi ada briefing, kemudian aku ke klinik O&G sebab team Wad Merah nye klinik hari nie..

lepas tu, balik bilik kejap...petang dalam pukul 2.30 petang ada workshop..

habis je workshop, pergi ke wad dan memulakan clerking and examine patients...

sebab kitorang kena submit 40 short case ( lebih kurang mcm short case laa ) hari jumaat nie..

fuhhh..bayangkan lahhhh...

Alhamdulillah, hari nie dapat la palpate beberapa abdomen jer..

tapi, disebabkan kurang skill, tak dapat appreciate sangat..

memang perlukan lebih practice untuk menjadi cekap..

okeh, sambung cerita...lepas pergi wad, balik ke bilik semula...

buka puasa...then, pukul 8 lebih pergi ke wad lagi...

nak kena clerk patient dan cover bed untuk esok..

sebab Wad Merah everyday ada Ward Round...

dan sekarang aku nak siapkan ayat-ayat yang lengkap, maybe aku kena present depan doctor esok..

just prepare laa...


okeh laa...setakat tu jer cerita aku untuk hari pertama posting O&G..

memang masa sangat penting...dan senior wad merah sangat baik..

siap buat teaching untuk kitorang yang blur2 lagi nie..

itu saja..

bye..

You Might Also Like

4 kata-kata yang comel~

  1. gudluck syuu~!!
    enjoy OnG~! it might be stressful but it's fun!^^
    xpe~ palpate prut byk2, seriously mbantu sgt3 mse short case nti.. :)

    ReplyDelete
  2. O&G = OBSTETRIK DAN GINEKOLOGI.. hehehee.. selamat2...!!

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..