jom tido..zzzzz

4:00 AM

Salam...

selamat pagi semua..
mesti time nie sume orang tengah sedap-sedap dok tido..

aku je yang dok berjaga lagi...

fuuhhhhh...penat....

esok nak sambung lagi buat case write up...

nak tido dah nie...


p/s: tadi belajar pasal GCS ( Glasgow Coma Scale)...memang best..dapat assess real patient..
tapi agak ganas jugak la bila nak buat GCS nie.. kesian patient yang tengah tido/confuse terpaksa menahan sakit bila kena tekan dekat kening ( supraorbital notch) or dekat dada ( sternum) untuk nak assess element MOTOR..sume ada 3 element.. 1.Eyes..2.Verbal..3..Motor..
Tak paham takpe..
boleh search dekat internet..

doktor cakap mula-mula GCS nie untuk assess patient yang TRAUMA je..
tapi sekarang digunakan untuk assess semua jenis penyakit, eg. Stroke..

ok lah..zzzz..

http://www.smileycodes.info

You Might Also Like

8 kata-kata yang comel~

  1. haha..tengahari daa. kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. promote awak kat sini http://budakbajukurung.blogspot.com/2011/07/promote-blog-mereka-ini-sweet.html

    ReplyDelete
  3. best.. tolong download kan ley?? plez.. desperate!!

    ReplyDelete
  4. medical ke..??.. huarrgghh... zzzZZZ.. XP

    ReplyDelete
  5. @alinac lover
    medic..hehe..tp x prangai cam blaja medic pon..huhu~

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..