Hari pertama di Wad

6:17 PM

 


 
Salam..


Seperti yang korang semua tau..hari nie dah bermulanya posting surgery aku untuk klinikal asas..Alhamdulillah, semuanya berjalan agak lancar..mula-mula tu agak takut jugak nak approach patient, kena pusing-pusing wad beberapa kali dulu, baru berani..

Aku berjaya clerk 2 orang patient hari nie..tapi aku bukan clerk sorang-sorang la..still tak berani lagi..lagipon nie baru 1st time clerk patient yang sebenar..memang agak berdebar la jugak..tapi bes~!Aku clerk bersama-sama dengan Nadiah dan Madi.. diorang sama group dengan aku..so, sama-sama la kami clerk patient.. ada seorang patient tu, kami clerk hampir sejam..sebab dia sangat peramah dan banyak bagitau kami pasal penyakit yang dia alami..aku harap patient nie cepat sembuh dan keluar wad awal..

Selain tu, aku dapat belajar sesuatu yang baru yang tak pernah aku dapat masa tahun pre-clinical dulu..dan aku akan cuba menyesuaikan diri aku dengan klinikal year nie..betul la cakap senior, clinical year lagi bes dan mencabar..kalau time pre-clinical dulu, baca nota je..tapi skang nie macam praktikal..seronok, tapi agak meletihkan jugak..


Apa yang aku perlu lakukan skang nie..adalah membaca dengan banyak..study dengan bersungguh-sungguh..dan kena mendisplinkan diri sendiri..(dahlah aku nie kurang displin sikit)..memang agak susah jugak bagi aku untuk mendisplinkan dan merajinkan diri sendiri..
Doakan aku semoga aku jadi bertambah rajin ye korang..HEHE..

p/s: sebenarnya  nak post entry nie semalam..tapi tak leh nak login dashboard pulak..so, dah penat tulis semalam..aku post la jugak hari nie...



 

You Might Also Like

7 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..