hari ke-4 posting O&G

11:01 PM




 Salam...

dah lama tak citer pasal posting aku kan...seperti yang korang tau, sekarang aku tengah posting O & G selama seminggu...hari nie dah masuk hari ke-4 dah..so, esok hari terakhir aku posting di wad O & G sebelum masuk ke posting yang sebenar nanti..

overall, Ok la..banyak benda yang aku dah belajar sepanjang posting nie..hari nie pulak ada Grand Ward Round..memang grand betul la..walaupon hari nie registra ( master student) yang kena present kes, tapi student prasiswazah iaitu aku dan kawan-kawan aku pon kena present jugak..tapi, nasib baik la present intro je..tak susah sangat la..kitorang memang dah bahagikan bed untuk setiap orang...so, kitorang akan present kes untuk bed masing-masing...

hampir 3 jam lebih jugak ward round tu berjalan..sepatutnya habis awal.. tapi, disebabkan ada seorang prof lagi yang join ward round tu,  bertambah lama masa yang diambil.. sebab masa prof tu datang, dia nak student yang present kes daripada awal sampai akhir..nasib baik sebelum tu aku dah present kes aku, so aku tak payah present dah  la..masa tu, banyak jugak benda yang prof  tegur kitorang..tapi bagi aku, kena tegur tu bukanlah  teruk sangat..boleh perbetulkan yang mana salah....memang terpaksa bertahan jelah..

yang paling penat, kaki la..berdiri selama 3 jam lebih..memang terseksa gila kaki aku...lepas habis je ward round, terus masuk bilik  tutorial untuk rehatkan kaki...lepas tu, Ok lah sikit...

dannn..aku sangat mengantuk sekarang..nak tido dulu lah....selamat malam sume..~!





 

You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. erkss...lame tueee kene berdiri. 3 jam tueeee...adeh. azab azab...cik ko dik...

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..