Seito Shokun!

8:41 PM

 


Salam..

hari tu aku baru je habis tengok satu lagi drama jepun...

tajuk drama tu, Seito Shokun! ataupun dalam BI nye..  Attention Students! / Dear Students! 




drama nie agak bes jugak...berkisar pasal sekolah...

dekat satu sekolah tu, ada satu kelas yang tak suka homeroom teacher...

diorang dah tak percaya dekat orang dewasa...

sebab pernah ada satu kes yang membuatkan diorang sume hilang kepercayaan dekat cikgu kelas diorang....

so, memang selalu cikgu yang jadi guru kelas diorang, diorang akan buat something sampai cikgu tu give up dengan diorang...

dan satu masa tu, adalah seorang cikgu baru nie, Kitashiro Naoko..

dia baru mula mengajar dan kelas tu , kelas pertama dia sebagai homeroom teacher...

 dia cuba nak mengubah diorang supaya percaya semula dengan orang dewasa atau lebih specific lagi,cikgu..

akhirnya, setelah banyak yang terpaksa dilalui oleh   Kitashiro Naoko dan studentnye..

diorang mula percaya dengan cikgu kelas diorang...

drama nie memang bes...suka dengan sikap cikgu dia yang tak pernah putus asa..


  • Genre: School drama
  • Episodes: 10
  • Viewership ratings: 07.6 (Kanto)
  • Broadcast network: TV Asahi
  • Broadcast period: 2007-Apr-20 to 2007-Jun-22
  • Air time: Friday 21:00
  • Theme song: My Generation by YUI

tapi..drama nie dah lama dah..tahun 2007..aku je yang baru tengok..HAHA...

 watak utama:~



 Uchiyama Rina

OKlah..yang tu je nak citer...

Annyong..

 

You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. cun nye minah ni. haishhhh apesal la orang korea cun. jeles ah :D

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..