HUJAN dan LAPTOP

7:26 PM



Salam…




Sejak akhir-akhir nie asyik hujan je kan..aku bukan tak suka..lagi seronok ada la..

Sebab bila hujan, cuaca jadi sejuk..

Tapi..yang tak besnye..bila hujan, akan ada guruh dan kilat sabung menyabung..

Maknanya, kena tutup laptop la..tak boleh nak online..

Kalau aku on laptop jugak, mak aku mesti akan marah..

BAHAYA..tu kata mak aku..aku pon tau bahaya..tapi, saja wat taktau..HEHE..

Pernah satu hari tu, ada satu kejadian nie..

Masa tu tengah hujan dan guruh..akak aku still buka laptop dia..

Lepas tu tetiba bunyi guruh yang sangat kuat dan rumah aku pon black out..

Akak aku dah la  tak pasang  bateri dekat laptop dia..

So,bila black out, laptop pon terOFF sekali la..

Lepas dah takde guruh, akak aku cuba ON semula laptop..

Tapi tak boleh..dah try banyak kali tak boleh jugak..then, gi repair kat kedai..

sejak tu, akak aku memang sangat berhati-hati dah bila hujan..

Asal hujan, terus dia tutup laptop..

Tapi kejadian nie dah agak lama la..dah bape tahun dah pon..

Time tu aku pon takde laptop sendiri lagi..samaada guna laptop akak aku, atau computer dekat rumah..

So,pengajarannya kat sini..bila hujan dan ada kilat..silalah cepat-cepat tutup laptop anda..

BAHAYA..

p/s: walaupun tengah hujan sekarang nie, aku ON jugak laptop..sebab aku pakai bateri..selamat kot..HEHE..



 

You Might Also Like

0 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..