Movie REVIEW- Sucker Punch

8:24 PM

 

As Salam...

tadi lepas je habis exam ZT-Pengurusan Masa, kitorang terus gi TS...

kitorang = aku + faten + Azie + Bell...

kitorang pegi tanpa tujuan...just nak gi jalan2 je..

pastu terpikir nak  tengok jugak movie...

tapi Bell tak tengok, kena balik dulu..sebab ada hal..

dan kitorang dah la tak tau citer ape yang best skang nie. ..

pusing-pusing la tengok poster movie yang ada dekat situ dan baca sinopsis dia..

then, ternampak citer Sucker Punch, tengok jalan citer dia cam bes je...

lagi satu , tu la citer yang paling awal ditayangkan hari tu..

maklumlah, sampai kat TS pon sebelum pukul 10 pagi..
 
TS pon tak buka lagi time tu...

lepas je TS buka. terus kitorang serbu...

tapi kebanyakan pekerja tengah buka kedai...

kitorang pusing2 TS dulu je lah...

dan terus beli tiket movie lepas tu..

okeh...

jom baca REVIEW aku tentang citer nie..


SUCKER PUNCH..

Overall, citer nie lebih kepada fantasi..
bermula bila seorang budak perempuan nie (bukan budak la,remaja), kena dimasukkan ke hospital sakit jiwa oleh bapak tiri dia..tapi sebenarnya tu bukan hospital pon, tapi lebih kepada kurungan la..
perempuan2 yang dimasukkan kat situ memang tak boleh keluar dah daripada situ..
diorang dilatih untuk membuat persembahan dan melayan lelaki..
sebelum tu, budak perempuan nie kena jalani satu proses untuk hilangkan ingatan dia dalam masa 5 hari..
so, sebelum hari tu sampai dia cuba nak larikan diri dari situ..
dia ajak 4 orang perempuan lain yang ada dekat situ..
diorang kena cari 5 barang untuk nak lepas dari situ..
5 barang tu: peta, pemetik api,pisau, kunci dan satu lagi..tapi diorang still tak tau yang ke-5 benda ape..
last sekali baru dapat tau..
tapi...
aku malas nak cakap benda ape tu..kena tengok sendiri baru bes..

dan...berjaya ke diorang dapatkan sume barang tu dan lepaskan diri dari situ?

korang tengok lah sendiri ye...

baru suspen..

*setiap kali diorang cuba nak dapatkan satu barang, budak perempuan tu (dia diberi gelaran Baby) kena menari..bila dia menari dia masuk ke dunia fantasi dan cuba berlawan untuk dapatkan barang yang tu..memang fantasi habis~!


Baby..


Baby dan 4 orang perempuan lain..


Annyong...


 

You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..