fREns~

WAJIB TERJAH!

ads ads ads ads ads ads ads

Chocoletto & Susu Kambing

ads ads

Saturday, August 23, 2014

Bye Penang, Hye Sabah



Salam.. 

Seperti yang pernah aku bagitau dalam entri-entri sebelum ni, hari ni lah hari aku akan meninggalkan Penang dan terbang ke Sabah untuk memulakan karier aku..
Flight aku dari Penang ke Sabah pada pagi ni..
Sedihnya nak tinggalkan Penang dan rumahku syurgaku ni setelah 4-5 bulan bercuti panjang..
Tapi aku kena redha..
Dah puas bercuti sampai dah bosan beratus kali jadi kali ni aku ke Sabah dengan semangat baru, insyaAllah..
Sebelum ni dah pernah ke Sabah, tapi dengan tujuan untuk bercuti..Sejak pergi dulu la, aku berniat nak kerja di Sabah selepas dah tamat pengajian..
Tercapai juga hasrat aku..
Jadi doakan aku selamat sampai di sana ye..
Dan doakan semoga dipermudahkan perjalanan baru dalam hidup aku..

Terima kasih semua! dan maafkan aku jika ada salah dan silap..
Maybe selepas ni akan kurang masa untuk update blog dan blogwalking ke blog korang..Tapi janganlah lupa singgah blog aku ye..
Bila aku free insyaAllah aku akan blogwalking ke blog korang semua..

 
Nah, 1 gambar untuk korang..hehe ^^

 


p/s : Nie entri autopublish je..Taip sebelum tido malam tadi..Pagi ni memang dah tak sempat nak on laptop..



Thursday, August 21, 2014

Pencarian Mini Agen Nutrigoat Miracle 8 (NGM8)


Salam.. 


Khas bagi korang yang suka minum susu kambing Nutrigoat Miracle 8 (NGM8)..




Mini Agen kini dicari !
Dengan modal serendah RM175 sahaja !

Nak tau lebih lanjut, 


PM /msj : Syuhada Salleh
SMS/whatsapp : 0135975040



HANYA KEPADA YANG BETUL-BETUL BERMINAT & INGIN MENAMBAH SIDE INCOME SAHAJA!!


The Street Cafe - makanan korea Halal


Salam.. 

Akhirnya..tercapai juga hasrat untuk makan di The Street Cafe - kedai makanan Korea yang Halal..
Sebelum ni pernah pergi ke Cawangan The Street Cafe di Sunway Piramid tapi masa tu tengah diubahsuai pula jadi tak dibuka..
Nak ke Subang Jaya pula tak sempat sebab busy study (haha) dulu..Lagipun agak jauh dari HUKM..

 Masa ni hujan renyai-renyai

Jadi minggu lepas, dapatlah makan di The Street Cafe cawangan Subang Jaya (SS15)..
Alhamdulillah, dapat juga mencuba Jajangmyun (black bean noodles) di situ..
Di Times Square dan Dubu-Dubu takda menu ni, jadi kat sini jelah tempat yang aku boleh cuba Jajangmyun..


Restoran ni besar juga..Ada 2 tingkat..kami duduk di tingkat atas, sebab ada macam bilik kecil lebih kurang..Ada privasi sikit..

 Ni lah tempat yang dimaksudkan..



Tempat duduk lain yang ada di sini..


 Kalau makan sorang-sorang sesuai lah duduk di sini..makan sambil tengok orang lalu lalang..



 Makanan yang ada di sini..banyak jenis juga la..



Minuman..Aku dan Fatin tak beli minuman..Kitorang pesan Patbingsu (ais kacang korea) je..






 Ni lah menu yang aku order.. Jajangmyun..





 Kena tulis sendiri nak order ape..macam kat Old Town White Coffee la kan..


Then, tekan je loceng tu untuk panggil waiter..


Bergambar jap sambil tunggu makanan sampai..






Minuman yang diorder pun sampai..Air warna hijau tu air Syaira (adik Azie) dan air kopi tu Azie punya..Kopi tu punya lah pahit..


 Menu 092 - BBQ Beef Wrapper (RM14.90)
Beef dia sedapp..


Menu 141 - Korean BBQ Chicken Stick (RM6.90)

 sedap !


Menu 041- Jajang Myun (RM12.90)


 Selepas digaul.. Mula-mula makan sedap, lama-lama tu muak juga lah..


Lunch Box


Kimchi Jigae kot ni..


 Posing sebelum makan..


Jom makan !









Sempat lagi posing dengan makanan masing-masing..



Patbingsu dihantar kemudian..
Lepas dah makan, menunggu Patbingsu pula..





 Patbingsu dah sampai !



 Jom makan patbingsu pula..


 Patbingsu ni ada sedikit ais krim, dan susu cair di bawah nya..
Yang bulat-bulat tu tak tau nama dia apa..tapi sedap, masam-masam sikit..

Dah habis makan..jom turun ke bawah untuk membayar pula..


Best !



Jadi duta Jajangmyun kejap..haha


Harga makanan yang kami makan..

Masa nak bayar di kaunter, ternampak ada diskaun untuk student..kebetulan pula, kad matrik aku ada dalam beg..jadi keluarkan jelah..nasib baik diterima..dia bukannya tau aku bukan student dah..haha
Jimat 10%..