fREns~

Tuesday, June 21, 2016

Travelog China 2016 : Wuhan - Beijing - Xian


Salam.. 

Alhamdulillah, berjaya juga aku ke China di bulan puasa ni.
Dugaannya, tak terkata lah.. Banyak sangat.. Waktu puasa di sana pun agak lama berbanding di Malaysia..

Kali ni sama juga, aku ke sana berdua sahaja, dengan Anis..
Trip kali ni lama sikit, hampir seminggu jugak..
Nasib baik leave aku approve.. Kalau tak, NAYA lah..haha

Macam biasa, kami book tiket flight ke sana tahun lepas (dalam bulan october tak salah aku).. Masa beli ni dah tahu time ni bulan puasa, tapi kami cuba nasib beli juga..
Nanti aku share kan bajet aku ke sana insyaAllah kalau rajin dan ada masa..

Kami pergi dari 8 Jun 2016 - 14 Jun 2016 (7 hari)..

Tempat yang kami pergi sepanjang di sana : ~


 Travelog China 2016 : Wuhan - Beijing - Xian (8 - 14 Jun 2016)

Day 1

-Naik flight di KK, sampai di Wuhan Tianhe International Airport

Day 2
-Naik bas ke Hankou Railway Station (Wuhan)
-Bermalam di train station
-Naik high speed train ke Beijing
-Sampai di Beijing, check in Beijing Jinsong Youth Hostel
-Pergi ke Tianamen Square
-Buka puasa di Niujie Street
-Solat terawih di Niujie Mosque


Day 3
- Check out hostel
- Simpan barang di train station (Bejing West Railway Station)
-Naik bas ke Mutianyu Great Wall
-PERISTIWA SEDIH -> TERLEPAS TRAIN
-Naik train biasa ke Xian 

Day 4 
-Sampai di Xian Railway Station
-Check in Xian Facebook Youth Hostel
-Bergambar di Bell Tower, Drum Tower
-Buka Puasa di Muslim Street
-Solat terawih di Xian Great Mosque


Day 5
-Naik bas ke Xian Terracota Army
-Buka puasa & shopping di Muslim Street


Day 6
-Check out hostel
 -Simpan barang di train station
-Naik train ke Mount Huashan
-Buka puasa di depan train station
-Naik train ke Wuchang Railway Station (Wuhan)


Day 7
-Sampai di Wuhan
-Naik bas ke Wuhan Tianhe International Airport
-Lepak di airport, naik flight balik ke KK
 
 
 
 
 Xian Terracota Army


 Tianamen Square, Beijing


Mutianyu Great Wall of Beijing


 Drum Tower, Xian



Mount Huashan 



Muslim Street, Xian



GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016


Salam.. 




  1. Opah Gangnam Style - Zulaihah Karim
  2. Whatever You Say I Am - Anwar Had
  3. Kembara Afghanistan - Siti Noridah Ab. Rahaman

Tamat 20 Jun 2016
 

Monday, June 20, 2016

Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016



Hye hye salam perkenalan . 



Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan & ini merupakan first giveaway kami , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr ...



KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY





















Hadiah yang ditawarkan untuk


Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016


ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!




Untuk SEORANG yg bertuah sahaja ...
(pemenang dipilih oleh adik kembar kami berusia 9 tahun) :




  • 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58








... dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu :




  • 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35 





  • 2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap

  • 2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan

  • 2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup







  • 2 x Beg Tote Bercorak - tinggi 44cm x lebar 37cm







(boleh pilih design kegemaran)










Terima kasih sudi join


Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016


Moga anda bertuah & berjaya








Tarikh Mula :15.06.16 (Rabu)


Tamat : 30.06.16 11.59 malam (Khamis)


Keputusan pada : 02.07.16 (Sabtu)