fREns~

Monday, May 23, 2016

Baca Novel Online : Seindah Takdir Cinta


Salam..


Akan datang, drama Seindah Takdir Cinta, adaptasi daripada novel bertajuk yang sama..




Baca Novel Online : Seindah Takdir Cinta
 
BAB 1- BAB 28




SINOPSIS Seindah Takdir Cinta

 Mia Karmila, anak gadis kesayangan Dato’ Kamal dan Datin Mariam yang biasa hidup dengan cara moden dan penuh kemewahan, langsung tidak menyangka pertemuannya dengan seorang pemandu teksi bernama Shahriman telah berjaya merubah keseluruhan cara hidupnya. Dari seorang gadis moden dan sosial telah dalam sekelip mata mahu berjihad mengumpul saham akhirat. Tanpa mereka sedari, melalui beberapa pertemuan yang tidak pernah dirancang telah membenihkan bibit-bibit cinta yang tulus dalam hati mereka.

Manakala Adrian, satu-satunya anak lelaki Tan Sri Affendy dan Puan Sri Zalina terus tidak berputus asa untuk menjinakkan Mia Karmila sebagai kekasih yang dapat memenuhi kerakusan nalurinya sebagai seorang lelaki mancho, bergaya dan kaya raya, walaupun ramai perempuan lain yang lebih dari bersedia untuk memenuhi segala kehendak Adrian itu.

Perubahan sikap Mia Karmila benar-benar mencabar kelelakian Adrian sehingga dia bertekad, walau apa jua pun syarat yang diminta oleh Mia Karmila, Adrian tidak peduli. Yang pasti Mia Karmila mesti jadi miliknya. Tekad Adrian menjadi bertambah kuat apabila kedua ibu bapanya dan juga ibu bapa Mia Karmila bagaikan menggalakkan dan merestui niatnya itu.

Dalam kepayahan dan kepiluan yang mencengkam jiwa, Mia Karmila terpaksa juga akhirnya menerima ijabkabul Adrian apabila lelaki itu telah berjaya memenuhi setiap syarat yang dipintanya. Pilu di hati Mia Karmila bertambah parah apabila mengetahui bahawa Shahriman bagaikan dalang yang membolehkan Adrian menikahinya. Siapakah Shahriman sebenarnya

Namun hanya ALLAH yang sesungguhnya maha mengetahui segala apa yang diaturkannya. Adrian terpaksa di masukkan ke hospital sebaik sahaja dia dan Mia Karmila dinikahkan. Sebagai seorang gadis solehah, Mia Karmila sedar akan tanggung jawabnya di sisi Adrian kini seandainya Syurga ALLAH adalah tujuan destinasinya.

Dengan itu Mia Karmila bertekad menjadi seorang isteri yang sentiasa diredhai oleh suaminya untuk mendapatkan Syurga ALLAH itu. Maka dengan seikhlas hatinya Mia Karmila cuba melupakan Shahriman dan terus tabah menjaga Adrian di hospital.

Bagaimanakah dapat Mia Karmila meneruskan hari-hari kehidupannya menjaga Adrian di hospital manakala hubungan Shahriman dengan keluarga Adrian semakin rapat, dan dengan itu juga membuatkan dia dan Shahriman sering bertentang mata.

Ia juga bagaikan luka lama berdarah kembali bagi Shahriman ketika menemankan Adrian dan Mia Karmila serta ibu bapa mereka menunaikan Ibadah Umrah di Mekah. Shahriman benar-benar tidak mampu lagi untuk terus menyorokkan segala derita jiwa dan hatinya yang gersang selama ini apabila melihat gadis yang pernah bertahta di hatinya itu menerima segala ujian dan dugaan ALLAH dengan begitu ikhlas dan tulus.

Demi cintanya pada Mia Karmila yang tidak pernah luak walau sezarah pun, Shahriman terus berusaha untuk mendapatkan kembali cinta itu walau pun dia tahu cinta Mia Karmila kini hanyalah untuk Adrian apabila kedua suami isteri itu mengakuinya di hadapan Baitullah.

Berjayakan Shahriman memujuk dan mendapatkan kembali cinta Mia Karmila yang pernah direlakannya untuk diberikan kepada Adrian?







PELAKON : 
Amyra Rosli, Saharul Ridzwan, Redza Rosli, Haff Ridzuan, Azri Iskandar, Ifa Raziah, Amai Kamaruddin, Nazzaty Rusli, Tatty Hassan, Lydia Saimon, Nazmi Nordin, Aina Abdul, Aidit Noh, Abdul Rahman Suud, Raja Ema
 


WATAK PELAKON
Amyra Rosli sebagai Mia Karmila
Saharul Ridzwan sebagai Shahriman
Redza Rosli sebagai Adrian
Azri Iskandar sebagai Dato Kamal
Ifa Raziah sebagai Datin Mariam
Amai Kamaruddin sebagai Fendi
Nazzaty Rusli sebagai Zetty
Haff Ridzuan sebagai Faizal

 


 

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com


Salam.. 






Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com

Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.





Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.




Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :


  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com

  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com

  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.



Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.


** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...




Friday, May 20, 2016

Mencuba menu baru di Dubu-Dubu aka Dubuyo : Yukgaejang


Salam.. 

Ini cerita last week punya..Aku dan housemate aku, Pika tetiba terasa nak makan makanan korea..
Di Sabah ni, Dubu-Dubu ajelah tempat yang biasa kami makan..

 Kali ni kami order set untuk 2 orang..
Dan macam biasa kami akan buat order tambahan lagi..

Ternampak menu baru di sini, terigin pulak nak cuba..
Akak aku dah pernah try sebelum ni, dia cakap boleh tahan lah, tapi sangat pedas.



Menu terbaru di Dubuyo - Yukgaejang..
Actually tak ada lah baru sangat, cuma aku je yang baru nak try..
Baik cuba sekarang, sebab menu ni tak lama..


Set untuk 2 orang..


 Inilah Yukgaejang!
Not bad lah.. Sedap juga tapi agak pedas..



Kami makan sikit je sebab dah kenyang..
Jadi tak nak membazir, kami tapau lah..
hehe..

Makan time panas, memang bertambah pedas lagi lah..
Aku tak berapa suka sangat sebab banyak sangat sayuran di dalamnya.. 
Haha...

entri lain