fREns~

Sunday, August 28, 2016

Dinner di Basil Garden, Damai


Salam..

First time aku makan di Basil Garden, Damai hari tu..

Kebetulan kawan aku (Shan) ajak jumpa..Dah lama group ortho kami tak berjumpa..
Tapi cuma few people je yang boleh datang, yang lain busy dengan hal masing masing.. (ada yang oncall malam tu, tagging sampai pukul 10 malam).

Aku pula kerja malam pukul 10 hari tu.
Jadi sebelum pergi kerja, aku dinner dulu la sekali berjumpa tu..
kebetulan Shan nak belanja pulak..hehe..
Thanks Shan!

 Ni makanan yang aku makan..
Aglio Olio ape entah haha



 Yang ni makanan Pika..
 warna hijau sebab mereka guna basil leaves.

Ni makanan Shan.
lupa nama menu ni jugak T_T


 Muka happy dapat jumpa dan bersembang kejap!

 


 Pizza pon kami order juga..
Hawaiian Chicken Pizza..
sedap!


 Chicken wings & chicken box kot
..best..


Harga?
tak sure sebab Shan yang belanja..haha..


k bye!

 



Thursday, August 25, 2016

First time cuba Soto Makassar!


Salam.. 

Hari yang sama aku beli Char Kuey Teow Penang aku turut beli Soto Makassar juga..kedai dia berdekatan je..

Sejak stay kat Sabah ni, soto memang antara makanan kegemaran/kerap aku makan la..
susah nak cari bihun sup style utara kat sini..
sbeab soto dia = bihun sup la


dibungkus dengan bekas plastik juga..
Harga RM6..

aku beli Soto Makassar ayam..


 dalam bekas bihun tu ada sambal dia sekali..
aku cuba sikit je, sebab tak kena dengan taste aku..




 inilah rupanya Soto Makassar!
agak berminyak sikit aku rasa berbanding soto biasa..

Taste aku : 3.3/5, boleh cuba lagi nanti


k bye!




Wednesday, August 24, 2016

Char Kuey Teow Penang di area Cybercity


Salam.. 

Hari selasa baru baru ni aku sempat cuba Char Kuey Teow Penang yang dijual di area Cybercity, berdekatan dengan rumah aku..
masa tu kerja pagi, dalam pukul 4 lebih baru habis passover round/shift pagi then tak tau nak makan apa..
Tetiba teringat housemate aku, Pika cakap yang dekat rumah kami ada jual char kuey teow, dia cakap sedap juga lah..

Apa lagi..Balik tu aku singgah beli kejap..
Not bad lah rasa dia..
Tapi aku rindu char kuey penang yang ori di Penang *tetiba homesick* haha


Aku beli tapau je..
nak makan kat rumah sambil layan drama korea..



 Aku beli Char Kuey Teow Penang + telur goreng = RM6
Ok la harga dia bagi aku..siap letak dalam bekas plastik macam ni lagi..
kira murah jugak lah sebab kat Sabah makanan mahal sikit..

Portion dia pula boleh la buat lapik perut..kalau makan time lapar giler memang tak kenyang sangat lah..haha..makan 2 bungkus konfom kenyang..^^


 zoom in sikit..

makan panas panas memang best! terliur pulak tengok gambar ni semula..
dah lah tengah lapar ni..

ok la..aku bagi rating taste aku : 3.5/5.. next time akan beli lagi..

k bye!